Scurgeri de petrol și în apele Chinei

0

Cea mai mare companie petrolieră chineză (care se ocupă de extragerea petrolului din mediul marin), CNOOC, se confruntă cu o scurgere de petrol în zona nordică, după ce doar în luna iunie a acestui an a avut o situație similară la una din platformele sale marine.

 

Erupția de petrol a apărut în câmpul Jingzhou din nord-estul apelor chineze, iar operatorii CNOOC au anunțat starea de urgență și au trimis un vapor în zona platformei, după ce aceasta a fost înconjurată de o centură de petrol plutind pe suprafața apei încă de vineri. Se pare că accidentul care a dus la scurgerea de petrol a fost provocat de un vas de construcție care a lovit o conductă subterană.

Amploarea dezastrului nu a fost comunicată, însă, iar investigația administrației maritime este încă în desfășurare. Accidentul similar din luna iunie, tot pe o platformă deținută de CNOOC, dar în parteneriat cu compania americană ConocoPhillips, a dus la solicitări formulate de guvernul chinez pentru înăsprirea regulilor în operațiunile petroliere de tip offshore. Premierul chinez Wen Jiabao a declarat luna trecută că autoritățile guvernamentale vor controla extrem de strict toate noile proiecte petroliere, în special în zona Golfului Bohai, unde s-a înregistrat incidentul din iunie.

De aproape două săptămâni, Noua Zeelandă de confruntă cu o gravă scurgere de petrol în apele sale nordice, cauzată de ciocnirea unui vas liberian de un recif. Mai multe detalii, aici și aici.

 

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger