Scrie despre Tine: Două piese de teatru despre viaţa la feminin

0

La început de primăvară, pe 1 şi 3 martie, Scrie despre Tine prezintă două spectacole care explorează universul feminin la diferite vârste. Din adolescenţă şi până la maturitate, „Ultimii eroi” şi „Dragostea trece prin stomac” povestesc viaţa la feminin, trecând prin dragoste, vise şi provocări personale.

11030701_10153075432402156_1034716576_o

 

Ultimii eroi, de Anca Ștefan
Marţi 3 martie, ora 19.00, la Green Hours (Calea Victoriei nr 120)

Regia: Ilinca Harnut (în colaborare cu Vera Ion şi Sorin Poamă)

Cu: Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdeş, Vlad Troncea, Marian Olteanu

Un grup de adolescenţi dintr-un oraş de provincie visează la Bucureşti cu gândul că, atunci când vor ajunge acolo, toate problemele vor dispărea ca prin minune.

 

Fragment de text:

Maia: Data trecută am fost la baie cu fetele din liceu şi s-au uitat o jumătate de oră în oglindă. Cum poţi să vorbeşti cu cineva şi, în acelaşi timp, să te uiţi în oglindă la tine ca şi cum ai fi iubirea vieţii tale? Cât narcisism? Poi da, că dacă ai fi mai narcisista poate ţi-ar fi mai uşor şi ţie. M-am dat şi eu cu strugurel, mi-am aranjat părul. 30 de secunde. Dar o jumătate de oră !!?? Şi la un moment dat tăceau, tăceau şi se admirau. Era punctul culminant în care ajunseseră cu frumuseţea lor. “Ia, fata, tu ce ruj ţi-ai luat. Asta e fardul de care ziceai? Maia, tu nu te machiezi? Că văd ca acasă nu ai avut timp.” A trebuit să le mint că am uitat fardurile acasă.

11006099_10153075430062156_1180382558_n

 

Dragostea trece prin stomac, de Irina Alexandra Ionescu

Duminică, 1 martie, ora 19.00, Casa Scrie despre Tine (str Budişteanu nr 26)

Cu: Diana Cavaliotti

O piesă curajoasă şi eliberatoare, un text despre relaţia cu corpul tău şi despre felul cum ea modelează relaţiile cu cei din jur, despre felul în care încerci să te modelezi ca să fii integrat, şi felul în care alţii încearcă să te modeleze.

 
Fragment de text: 

Ana: Cum arăt azi…nu, nu azi. Azi nu e cea mai bună zi a mea… nici cea mai rea. Azi e ziua mea, şi ieri a fost. Ziua corpului meu aşa cum e el, aşa cum a fost dintotdeauna. Pentru că, indiferent de câte forme a schimbat, corpul meu rămâne la fel – curbat, rotund.
[…]
Azi e prima zi când îl văd pe Petru. Înalt, blond, ochi verzi-albastri. „Cum îmi plac mie” ar spune mama, dacă ar şti de el. Petru râde de mine, îmi spune ‚batoza’ şi în multe alte feluri. ‚Ce-i o batoză?’ o întreb pe mama. Întâi nu înţeleg, apoi doare. Azi e prima zi când să placi pe cineva doare.
[…]
Mă consideram neatrăgătoare şi îmi plăceau mitocanii, cred că asta era. Tocmai celor de care îmi plăcea mie, le plăcea să îşi bată joc de mine – „Uite aşa ar arăta Ioneasca dacă ar fi mai slabă” (remarca puştiul pe care am avut un crush timp de 2 ani, privind un cut ouţ cu conturul unei tipe, cum poartă tiristii pe maşină). În tabăra dintr-a şaptea, a fost nevoie de o discuţie cu profesoara de fizică să mă convingă că nu am de ce să mă ascund în camera în loc să stau cu toată lumea, să dansez, din cauza felului în care arăt. Atunci m-am simţit bine.

Rezervări la [email protected]

„Ultimii eroi” şi „Dragostea trece prin stomac” sunt piese generate şi dezvoltate în cadrul atelierului Scrie despre tine, o platformă deschisă de explorare a realităţii, care produce scenarii de teatru şi film bazate pe poveştile personale ale autorilor. În ultimii 4 ani, Scrie despre Tine a generat 5 piese noi de teatru, 10 scurt-metraje şi zeci de texte noi, încă în lucru. Metoda propusă de atelier se adresează oricărei persoane interesate de poveşti noi şi de identificarea unui fir roşu al istoriei personale, într-un cadru sigur şi protejat.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger