Scoțianca Karen Bryan împărtășește cu cititorii TOTB”cele mai frumoase locuri de vizitatîn Europa”

5

O cheamă Karen Bryan și s-a născut în Scoția. Acum locuiește în Berwick upon Tweed, în nord-estul Angliei, la 5 kilometri de granița cu țara de baștină. Cum îi place să viziteze locuri noi și să cunoască oameni, a început să scrie despre călătorii în mediul online în 2002, când a pus pe picioare portalul „Europe a la Carte”. Aici postează, alături de echipa ei, impresii și ponturi legate de “cele mai frumoase locuri de vizitat în Europa”, pe care, începând de luni, 17, ianuarie, le va împărtăși și cu cititorii Think Outside The Box. Scopul ei este să viziteze toate destinațiile europene în care nu a fost până acum.

„Înainte de era internetului, citeam paginile de travel din ziare și reviste și mă gândeam că sunt prea pozitive, nu îmi sunau a fi adevărate”, spune Karen. „Am vrut să ofer relatări mai realiste ale călătoriilor, să scriu despre lucrurile bune și despre cele rele. Fiind vorba de mediul online, poți afișa mai multe poze și filmulețe pentru a ilustra articolul”. Prima mare călătorie întreprinsă de Karen a fost una solitară în Grecia, timp de șapte săptămâni, unde l-a cunoscut și pe soțul ei. De-atunci a cutreierat Islanda, Croația, Italia, Spania, Franța, Germania, Cipru, Irlanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Olanda, Maroc, Tunisia sau Turcia.

De ce un ghid de călătorie? „Voiam un job unde să lucrez cu plăcere pentru o perioadă mai lungă de timp. Mulți oameni de vârsta mea se gândesc la pensionare, însă eu am de gând să lucrez atâta timp cât pot rămâne activă, făcând ceva care să-mi mențină interesul”, spune ea. „Avem o echipă de opt jurnaliști la Europe a la Carte, așa că cititorii au parte de perspective diferite, site-ul nu este doar despre mine și despre călătoriile mele. Cum spuneam mai devreme, încercăm să prezentăm lucrurile cât mai realist și să arătăm că nu totul este întotdeauna minunat. Avem și podcasturi periodice pe Europe a la Carte”.

Când vine vorba de principalii pași în pregătirea unei călătorii, Karen Bryan spune că, de regulă, caută mai întâi zboruri ieftine și folosește apoi site-uri de comparare a prețurilor pentru a găsi cele mai convenabile hoteluri. Următorul pas este să se intereseze pe blogul propriului site, pe Twitter și pe Facebook de ponturi în legătură cu ce să facă și ce să vadă. Nu știe însă să spună care a fost cea mai frumoasă destinație și cea mai înălțătoare experiență de călătorie. „Mi-e greu să răspund, pentru că am vizitat multe destinații interesante în Europa”.

Islanda

„La capitolul experiență, mi-a plăcut Copenhaga pentru oamenii săi prietenoși și calzi. Câteodată ai impresia că localnicii văd turiștii ca pe niște tonomate de bani, pe când în Copenhaga te simți cu adevărat binevenit. De exemplu, când încercam să-mi găsesc hotelul pe hartă, un tip s-a dat jos de pe bicicletă, a venit la mine și m-a întrebat (în engleză) dacă îmi poate fi de ajutor. Dacă ar fi să aleg un loc, aș alege Roma, e ca și cum te-ai plimba într-un muzeu viu, e atât de atmosferic”. Apoi ar mai fi Parisul și Madridul, dar și peisajele minunate din Islanda și Scoția. Karen spune că nu a avut parte de dezamăgiri mari în călătoriile ei, însă cea mai mare frustrare au fost conexiunile wifi scumpe și proaste din anumite hoteluri.

În ceea ce privește România, călătoarea scoțiană recunoaște că nu știe mai nimic despre țara noastră. Îndemnată de Corina Georgescu pe Blog De Turism să numească trei lucruri pe care le știe despre România (bune sau rele), Karen a răspuns așa: „Știu că Dracula trăiește în Transilvania, că Ziua Îndrăgostiților este pe 24 februarie (în Marea Britanie se sărbătorește pe 14 februarie) din această postare de pe Europe a la carte și de litoralul Mării Negre”.

A mai spus atunci că ar vizita Oradea, despre care a scris cineva pe portalul ei, și Bucureștiul și că ar face un tur de-a lungul Dunării, îndemnându-i pe bloggerii români să scrie mai multe despre România, din moment ce găsește prea puține informații despre țara noastră pe Twiiter sau pe Facebook. „Mi-ar plăcea sa vizitez România, însă nu am planificată o vizită acolo în momentul de față”.

Citiți și:

Călătorie spre Capătul Pământului: De ce este “Perito Moreno” erou naţional argentinian?

Călătorie spre Capătul Pământului – Villa la Angostura şi San Martin de los Andes: oraşe “elveţiene” în Argentina

Călătorie spre Capătul Pământului : Bariloche, oraşul ciocolatei argentiniene

Călătorie spre Capătul Pamântului: Mendoza, orașul vinului argentinian

Călătorie spre capătul pământului: Revelion pe ritmuri latin-americane

Călătorie spre capătul pământului: Santiago în două zile

Călătorie spre capătul pământului: Impresii din Santiago de Chile

Călătorie spre capătul pământului: America de Sud pe cont propriu

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: Ultimul episod

În spatele ultimei cortine de fier: Tenorii în frac și papion de pe șantier

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: La biliard cu coreencele

În spatele ultimei cortine de fier: La Palatul Pionierilor

În spatele ultimei cortine de fier: Războiul Coreii

Tags:5 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Scoțianca Karen Bryan împărtășește cu cititorii TOTB „cele mai frumoase locuri de vizitat în Europa” » Think Outside the Box -- Topsy.com

  2. Pingback: De ce nu îmi displac companiile aeriene ieftine » Think Outside the Box

  3. Pingback: Mihaela şi Ştefan străbat Africa neagră în căutare de locuri şi oameni de neuitat » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger