Scoţia va interzice cultivarea organismelor modificate genetic

0

Guvernul scoţian a anunţat, ieri, că intenţionează să interzică, pe teritoriul Scoţiei, cultivarea organismelor modificate genetic, cu scopul de a-şi proteja “brandul” pentru care este renumită această ţară în lume – “verde şi curată”. Totodată, un motiv pentru această interdicţie este că, potrivit datelor colectate, consumatorii scoţieni nu prea vor să consume produse dezvoltate din organisme modificate genetic.

Organismele modificate genetic sunt cultivate pe scară largă în SUA şi Asia, dar în Europa opinia publică este divizată în privinţa lor. Grupurile activiste pentru mediu au atras atenţia în repetate rânduri asupra impactului negativ asupra mediului al acestor produse; efectul lor asupra sănătăţii umane este, de asemenea, un subiect major de dezbatere, în ciuda faptului că toţi producătorii de astfel de organisme susţin că ar fi sănătoase.

Richard Lochhead, ministrul Mediului din Scoţia, a declarat că intenţionează să dea curs noii legislaţii europene care permite statelor să decidă singure dacă permit sau interzic cultivarea organismelor modificate genetic. “Scoţia este renumită în lume pentru peisajele sale naturale frumoase, iar interzicerea organismelor modificate genetic va proteja pe viitor acest statut verde al ţării. În plus, nu există dovezi ale unei cereri de produse modificate genetic din partea consumatorilor scoţieni”, a declarat Lochhead.

“Sunt îngrijorat că dacă permitem cultivarea organismelor modificate genetic în ţara noastră, ne vom altera brandul de ţară, care prezintă un stat verde şi curat, ceea ce înseamnă să jucăm la loterie viitorul industriei alimentare şi a băuturilor din Scoţia, un sector în valoare de 22 de milioane de dolari”, a mai spus ministrul Mediului. Acesta face parte din Partidul Naţional Scoţian. Oficialul a mai declarat că a informat deja guvernul britanic despre decizia Scoţiei.

 

Sursa: Reuters

Foto: Activist Post

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger