Scotia ar putea deveni cea dintai hidroeconomie din lume

1

Institutia de stat Scottish Water (Apele Scotiene) ar urma sa primeasca mana libera din partea premierului scotian pentru a dezvolta strategii hidrologice si a construi ferme eoliene si centrale electrice „verzi” in parteneriat si in competitie cu alte companii din sectorul energetic. Scottish Water, una dintre putinele companii de stat care au mai ramas in Scotia, ar putea genera venituri suplimentare de peste 360 de milioane de euro daca ar folosi cei 80.000 de acri de pamant si vasta retea de conducte pe care le poseda in scopul dezvoltarii de proiecte energetice cu surse regenerabile.

Propunerea a fost inclusa de catre premierul scotian Alex Salmond in ultimul proiect legislativ inaintat de guvernul pe care il conduce inainte de viitoarele alegeri din luna mai, scrie The Guardian. El sustine ca aceasta initiativa va transforma Scotia in „cea dintai hidroeconomie a lumii – exploatand intelept resursele noastre de apa pentru a stimula economia”. Salmond, un entuziast favorabil investiilor in energia regenerabila, spune ca Scottish Waters va ramane in continuare in proprietatea statului si ca va avea o libertate mult mai mare in exploatarea unor oportunitati comerciale care ii vor permite sa atinga in cele din urma autosuficienta si autofinantarea.

Foto: Flickr/thekeithhall

Tags:Un comentariu

  1. Ar fi pacat sa ai resurse si sa nu le folosesti, mai ales ca, cel putin in ultima perioada, aerul curat e un lux din ce in ce mai putin intalnit.
    In nord se pot folosi apele si vantul, in sud (Africa, Asia) soarele. Si, poate, incet, incet, scapam de influenta petrolului din cauza caruia se poarta atatea razboaie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger