Scoţia, a şaptesprezecea ţară care legalizează căsătoria persoanelor de acelaşi sex

0

Legea căsătoriei şi a parteneriatelor civile în rândul persoanelor de acelaşi sex a fost adoptată ieri de Parlamentul scoţian, cu o majoritate covârşitoare: 105 parlamentari au votat pentru, 18 împotrivă, iar unul singur s-a abţinut. După ce legea va fi implementată, în Scoţia vor avea loc primele ceremonii matrimoniale pentru persoane de acelaşi sex, arată LGBTQnation.

 

gay-marriage

 

Spre deosebire de Anglia şi Ţara Galilor, Scoţia va permite oficierea de căsătorii între persoane de acelaşi sex în cadrul tuturor cultelor religioase, dar şi oficierea unor ceremonii umaniste. Toate instituţiile religioase, fie că este vorba de anglicani, catolici sau presbiterieni, au dreptul de a alege dacă doresc sau nu să medieze aceste ceremonii, însă legea le va permite, odată cu implementarea sa, să unească vieţile a două persoane de acelaşi sex, fără ca preoţii oficianţi să fie sancţionaţi, aşa cum se întâmplă în Anglia, de pildă.

“Ziua de azi va rămâne în istorie drept ziua în care persoanele lesbiene, gay sau bisexuale din Scoţia şi-au dobândit egalitatea deplină în faţa legii, primind dreptul de a se căsători cu persoanele pe care le iubesc,” a declarat Tom French, de la organizaţia de advocacy Equality Network. Totodată, vicepremierul scoţian, Nicola Sturgeon, a anunţat pe Twitter că e mândră de votul ei pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex. “Scoţia este, de azi, un loc mai bun,” a mai spus ea.

Sursa: LGBTQNation

Foto: Reuters

Puteţi citi şi:

Ceremoniile laice de căsătorie şi botez se oficiază, din acest an, şi în România

Cum au pavat heterosexualii drumul către căsătoriile între persoane de acelaşi sex

De ce sunt împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger