Școlile americane plătesc bani grei pentru supravegherea online a elevilor

0

 Politicile dădăcelii, create și de înclinația americanilor de a da în judecată pe oricine pentru orice întîmplare nefericită, au căpătat o dimensiune nouă, deși previzibilă, la școlile din California.

 

 

Directorii școlilor din Glendale California au angajat o companie să monitorizeze și să analizeze activitatea de pe rețelele sociale on-line ale elevilor. Spionajul firmei pe platforme precum Facebook, Instagram, YouTube, Twitter ar avea rolul de a preveni pericole precum hărțuirea, ofensele, ura, disperarea, abuzul de substanțe, vandalismul etc. Oficialii școlii ar putea astfel să intervină ori de cîte ori un elev pare în pericol.

Școlile plătesc companiei Geo Listening 40 000 de dolari pentru spionarea a peste 13 000 de elevi de școală generală și de liceu. Firma trebuie să furnizeze pentru acești bani informații critice la timp. Nu e greu de imaginat că, la fel ca orice serviciu secret din lume, firma va umple rapoartele cu orice îi cade sub ochi, pentru a-și justifica activitatea.

Directorii școlilor spun însă că e o măsură logică, părinții copiilor fiind permanent în alertă în privința siguranței copiilor. Unii părinți consideră totuși că supravegherea e ceva exagerat și îi face pe elevi să-și piardă încrederea în adulți.

Într-un fel, pare o politică preferabilă celei a școlilor românești, unde copiii se îneacă în fose septice neacoperite. În același timp, prea mult control riscă să creeze panică morală, să dramatizeze forțat micile conflicte dintre elevi și să le încetinească acestora șansa de a se individualiza.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger