Şcoli ecologice în Fâşia Gaza

0

Deşi negocierile de pace au eşuat şi au rămas cam singurii fără o primăvară arabă, palestinienii vor beneficia de şcoli cu emisii zero. Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni va construi 20 de bucăţi în Fâşia Gaza, toate proiectate de compania Mario Cucinella Architects.

Şcolile vor putea găzdui 800 de studenţi şi vor folosi apă de ploaie, sisteme geotermale şi solare în locul reţelelor energetice şi de apă municipale. Toate şcolile vor fi construite din materiale locale, pentru a putea fi reproduse ieftin de comunităţile de refugiaţi. Elementele de design includ coloane termale umplute cu pământ excavat din locul de construcţie, o mare curte centrală şi geamuri mashrabiya tradiţionale folosite pentru umbrire şi ventilare.

Accesul la energie şi apă curată este invocat adesea în jocurile de putere din Fâşia Gaza, precum şi din alte ţări în curs de dezvoltare. Obiectivul proiectului pilot de arhitectură al ONU este să asigure acces direct şi echitabil la apă, investiţii în energie regenerabilă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii palestinienilor. Agenţia plănuieşte să construiască şcoli similare în West Bank, Iordania, Liban şi Siria.

Sursa: smartplanet.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger