Școala la pas: Copiii chinezi străbat 1000 de kilometri ca să învețe disciplina

0

Copiii-problemă din China sunt înscriși de părinți la Xu Xiangyang, un centru educațional care îi obligă pe cei mici să parcurgă la pas până la 1.000 de kilometri de-a lungul țării pentru a învăța disciplina și a deveni mai responsabili, scrie Oddity Central. Societatea chineză nu lasă loc eșecului, iar copiii răsfățați, cei care renunță la școală și zurbagiii rămân în urmă în competiția pentru succes. În acest context, după ce epuizează toate celelalte opțiuni, părinții își înscriu copiii la marș.

 

 

Foto: blog.voc.com.cn

 

La Xu Xiangyang, aflat în orașul Chengdu din provincia Sichuan, copiii între 8 și 18 ani, unii dintre ei aduși cu forța, merg prin țară toată ziua și învață disciplină militară. Înființat de veteranul Xu Xiangyang, centrul de corecție a fost inspirat de marșul lung al Armatei Roșii din anii ’30 și e cunoscut pentru transformarea delincvenților în membrii respectabili ai societății.

Având în vedere politica copilului unic din China și economia în continuă dezvoltare a Chinei, mulți copii de la oraș ajung să-și ia lumea în cap. Răsfățați de părinți cu cadouri de către părinți și tratați ca prințese și împărați, unii dintre ei își pierd interesul față de școală, capătă maniere proaste sau ajung infractori. Asta ia în calcul școala mobilă din Chengdu, ai cărei “elevi” dorm în camioane în timpul marșului, mănâncă puțin la marginea drumului, își spală hainele de mână și execută comenzi ca soldații pentru a se deprinde cu autoritatea.

“Mergând la pas împreună și trăind ca un grup, ei se pot scutura de lene și egoism”, spune Xu Xiangyang. Propriile eforturi de a-și educa fiul rebel l-a îndemnat pe fostul soldat chinez să înființeze centrul de corecție, care percepe o taxă de 250 de dolari pe lună pentru fiecare copil înscris în program. Unul dintre instructorii militari ai școlii spune marșul este “cea mai de bază formă de antrenament”; îi epuizează pe copii și le împinge limitele, iar atunci când sunt obosiți, când au bășici sângerânde și dureri acute de picioare, încep să reflecteze asupra lor și a celor din jur. Urmăriți un clip video despre centru pe Oddity Central.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger