Școala cu biciclete în loc de bănci

0

Școala arată ca un job cu program de șase ore, timp pe care elevii și-l petrec așezați în bănci. Statul jos mare parte din zi poate afecta sănătatea și productivitatea, motiv pentru care, scrie FastCoExist, o școală din Winston-Salem, Carolina de Nord, a instalat biciclete în sălile de clasă pentru ca elevii să poată face mișcare când învață.

 

 

Programul a început acum cinci ani, iar una dintre săli are acum îndeajuns de multe biciclete cât pentru o clasă întreagă. De-a lungul zilei, profesorii îi duc pe elevi să le folosească, citind pe ele în timp ce pedalează. Asta îi ajută nu doar să ardă calorii, dar și să învețe mai bine. Școala primară a aflat la finalul anului școlar că elevii care au petrecut cel mai mult timp în cadrul programului au obținut o competență la citit de 83%, în timp ce colegii lor care n-au prea dat pe la biciclete au obținut una de 41%.

Alte săli din școală au câte o bicicletă în colțul clasei, pe care o pot folosi elevii care nu vor să stea jos. Și profesorii își mai petrec din timp pe bicicletă. “Pedalatul pe o bicicletă de fitness face cititul mai plăcut pentru mulți copii care devin frustrați atunci când citesc”, spune Scott Ertl, cel care a deamarat programul. “Așa, pedalând, pot elimina acea frustrare”. Totodată, pedalatul poate fi benefic pentru copiii care, altfel, n-ar vrea să meargă la orele de educație fizică. “Mulți elevi supraponderali se chinuie la sport pentru că nu vor să fie ultimii sau să piardă”, mai spune Ertl. “Pe bicicletele de fitness, ei își pot stabili propriul ritm și propriul nivel de performanță, fără ca ceilalți să observe când încetinesc sau iau o pauză”.

 

Puteți citi și:

Un elev a fost pedepsit pentru că și-a împărțit mâncarea cu un coleg

În Boston, închirierea bicicletei poate fi prescrisă de către medici

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger