Școală 2.0: Manuale digitale și gratuie pentru studenții din California

0

Săpătmâna trecută, guvernatorul Californiei, Jerry Brown (foto), a transformat în lege o propunere pentru înființarea unui site care să le permită studenților să descarce gratuit, în sistem open-source, versiuni digitale ale unor manuale populare.

 

Flickr/Robert-Couse Baker

 

Noua lege are două direcții: o propunere către stat pentru finanțarea a 50 de manuale digitale pentru cursurile introductive, care să fie puse la dispoziție de universitățile californiene (studenții le pot descărca gratuit în versiune digitală sau pot cumpăra exemplare tipărite la prețul de 20 de dolari); și o altă propunere pentru înființarea unei librării digitale open-source de stat care să găzduiască aceste cărți. Primele manuale universitare gratuite urmează să fie disponibile pentru download în anul școlar 2013-2014.

Ideea din spatele ei este să mai reducă din cheltuielile studenților, care, în ultimii ani, au fost împovărați cu taxe de școlarizare tot mai mari. Mulți dintre ei cheltuiesc pe manuale peste 1.000 de dolari anual, fiind nevoiți să aleagă uneori între a da bani pe o carte sau a-și cumpăra de mâncare. Aflați mai multe amănunte pe The Atlantic.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger