Schimbările climatice și arta: Pierderea iernii, la MNAC

0

Muzeul Național de Artă Contemporană prezintă între 6-16 septembrie 2018 expoziția „Pierderea Iernii”, a artistei Lynn Cazabon (SUA). Cazabon este câștigătoarea apelului Re-Constructing MNAC 2018, ce i-a oferit o rezidență de trei luni la muzeu pentru a realiza proiectul comunitar cu ajutorul rezidenților bucureșteni, colaboratorilor locali precum și în huburi comunitare.

Pierderea iernii este o arhivă cu amintiri despre iarnă, realizată cu ajutorul memoriei individuale care oferă detalii despre schimbările climatice întâmplate pe parcursul unei vieți. În luna iulie, Cazabon a înregistrat mai multe amintiri despre iarnă în diferite spații din București, dar și la MNAC, oferindu-le participanților în schimbul amintirii o înghețată LA STRADA.

Ulterior, a colaborat cu sculptorul în gheață Iulian Tănase (IceArt) pentru realizarea unor sculpturi de gheață unice, reprezentând frânturi vizuale din amintirile hibernale. Ele sunt subiectul noii sale lucrări video, MELT. Proiectul este disponibil și online: http://pierderea-iernii.ro.

Artist: Lynn Cazabon
Curator: Antigona Silvia Rogozea
Coordonator Proiecte Comunitare MNAC: Georgiana Toea
Traduceri: Elena Grigorescu, Cristina Bălașa, Dana Mihalache, Crista Diaconescu
Mulțumiri: Iulian Tănase / IceArt, Sergiu Mihăescu / Filmscotch
Sponsori: La Strada, Grup Transilvae
Parteneri evenimente publice: Căminul de bătrâni “Acasă la Bunici”, La Petite Bouffe Cotroceni, J’ai Bistrot


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger