Schemă românească de credite subvenționate pentru fermieri, aprobată de CE

0

Fermierii români care întâmpină dificultăţi în accesarea creditelor din cauza crizei economice pot beneficia de o nouă schemă de ajutor autorizată recent de Comisia Europeană cu un buget de aproximativ 3 milioane de euro.

Ajutoarele în cadrul acestei scheme sunt limitate în timp și sunt acordate sub formă de credite subvenționate, numai pentru contracte de credit semnate până la 31 decembrie 2011, și acoperă dobânzile plătite până la 31 decembrie 2013. Schema se adresează fermierilor din sectorul producției agricole primare, cu condiția ca aceștia să nu se afle în dificultate.
Schema lansată de România respectă toate condițiile prevăzute de Cadrul temporar de criză adoptat în decembrie 2010. “Autoritățile române au demonstrat îndeosebi că schema este necesară, proporțională și oportună pentru a remedia o perturbare gravă a economiei. În plus, metoda de calcul a elementului de ajutor este compatibilă cu dispozițiile Cadrului temporar”, spune Roger Waite, purtătorul de cuvânt pentru agricultură şi dezvoltare rurală.
Citiţi şi:

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger