Scenariile filmelor celebre devin cărţi electronice

0

Compania de film Warner Bros va lansa scenarii de filme în format e-book, iar printre primele filme care vor ajunge la public în această formă se numără Ben Hur şi Casablanca, Un american la Paris sau Spre nord prin nord-vest. Seria electronică se numeşte “Inside the Script”.

 

 

Cărţile electronice includ scenariul folosit la filmări, notele producătorilor, fotografii de pe platoul de filmare şi diverse alte detalii specifice turnării unui film. „Acum le putem oferi fanilor detalii rar sau deloc văzute despre cum aceste poveşti au devenit filmele celebre pe care le iubim”, a spus Thomas Gewecke, preşedinte Warner Bros pentru distribuţie digitală. E-book-ul Ben Hur include pasaje din rolul lui Charlton Heston şi jurnale de filmări de pe platouri.

Cu Un american la Paris, fanii descoperă şi reproduceri ale biletelor la premiera hollywoodiană a filmului, realizate de artistul John Truwe. Casablanca include o telegramă de la producătorul Hal Wallis către „mogulul” studiourilor, Jack Warner (care, atunci când filmul a luat Oscarul, în 1944, a ajuns pe scenă înaintea producătorului ca să ia statueta). Spre nord prin nord-vest include schiţe ale costumelor şi notele muzicale ale compozitorului muzicii filmului, Bernard Herrmann.

 

Sursa: BBC

Foto: Casablanca


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger