Scaunul pe care poți sta așezat, dar în picioare

0

Din ce în ce mai multe studii arată, în ultimii ani, că statul jos dăunează grav sănătății. Cercetările arată că sedentarismul poate ucide de două ori mai mulți oameni decât obezitatea, insistând asupra problemelor de sănătate cauzate de prea mult timp petrecut în poziţie şezută. Un nou studiu, publicat zilele trecute, arată că două ore consecutive petrecute pe scaun sporesc riscul de diabet de tip 2. În acest context, nu întârzie să apară alternativele: birourile la care stai în picioare, ba chiar sălile de clasă din care au dispărut scaunele, iar de curând, ”scaunul” pe care poți sta așezat, dar în picioare.

Archelis nu arată câtuși de puțin ca un scaun obișnuit, dar, spun producătorii – compania japoneză Nitto, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Medicală a Universității Chiba -, se achită mai mult decât onorabil de datoriile unui scaun.

Conceput ca un scaun purtabil, Archelis arată mai degrabă ca o proteză SF: realizat 100% din fibră de carbon, ceea ce asigură flexibilitate, se montează în jurul picioarelor și al feselor, oferind un confort mult mai ridicat decât statul în picioare, dar evitând pericolele sedentarismului excesiv pe care unele joburi îl presupun. Dispozitivul poate fi reglat în diferite poziții, adaptându-se la unghiul gleznelor și al încheieturilor de la genunchi, iar odată setările personalizate făcute, combină efectele statului cu jos cu cele ale statului în picioare. Totodată, susțin producătorii, care anunță lansarea lui pe piață în decursul acestui an, permite distribuirea presiunii asupra coapselor și a tibiei, pentru a reduce oboseala mușchilor și a încheieturilor.

Archelis a fost gândit inițial pentru a-i ajuta pe chirurgi să-și odihnească picioarele în timpul unor operații îndelungate, dar va fi, de asemenea, folosit și de cadre didactice, recepționeri, secretare și muncitori în fabrică.

Sursa: Oddity Central


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger