Scăpați de efectele nocive ale alcoolului cu căpșune

0

Pentru a evita durerile de stomac și odioasele deshidratări provocate de excesul de alcool, puteți încerca sugestia cercetătorilor: înainte de a vă pune pe băut, mâncați căpșune.

Studiul, publicat în PLoS One și realizat pe 36 de șobolani, arată că antioxidanții din aceste fructe ajută la diminuarea pagubelor provocate de cele câteva pahare în plus. De asemenea, căpșunele sunt bogate într-un pigment numit antocianină, care protejează împotriva ulcerelor, formelor de cancer și a altor probleme gastrointestinale.

Din păcate, consumul constant de fructe nu anulează efectele mahmurelii, însă atenuează fără îndoială alte consecințe ale consumului de alcool, cea mai mare parte fiind legate de afecțiunile tractului gastrointestinal, cum ar fi ulcerul gastric. Mai mult, cercetătorii intenționează să izoleze ingredientele active din căpșune și să folosească acești compuși pentru crearea unor medicamente antiinflamatoare și a unor remedii cu proprietăți antioxidante considerabile.

 

Sursa: Discovery News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger