Şaua bicicletei pleoşteşte erecţia

1

Şeile de biciclete ar putea contribui la disfuncţiile erectile: “Când şezi pe o şa de bicicletă, şezi pe penisul tău”, spune specialistul în psihologie reproductivă Steven Schrader pentru New York Times. Femeile nu sunt nici ele scutite de chinuri. Într-un studiu al uroginecologilor de la Yale, peste 60% dintre biciclistele analizate au suferit dureri genitale, amorţeală sau furnicături din cauza infamei şei de bicicletă.

Şeile de bicicletă imprimă presiune asupra perineului (regiune anatomică cuprinsă între organele genitale externe şi anus), iar soluţia pentru evitarea efectelor neplăcute ce derivă de aici ar fi şezuturile velo fără “cioc”, aşa-numitele “no-nose saddles” (foto sus). Cu toate acestea, oamenii se ruşinează încă să folosească astfel de şei.

Sursa: New York Times, Grist.org

Foto: nexride.com

 


Un comentariu

  1. Eroare, seile PROST ALESE pot provoca probleme.
    Saua se alege “pe masura”, cu aproximativ 2cm mai lata decat distanta dintre oasele bazinului, astfel incat sprijinul sa se faca pe acestea – si nu pe tesuturile moi dintre ele.
    Poate parea ciudat, dar problema poate fi amplificata de o sa prea moale – proeminentele osoase se scufunda in material, in loc sa preia incarcatura.
    Iar “ciocul” seii are utilitate – sprijin la pedalarea in forta pe distante relativ mici, sau ca “agatatoare” pentru caratul bicicletei pe umar cand conditiile o impun.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger