Satul indian în care toți bărbații se antrenează să fie bodyguarzi

1

Secole la rând, agricultura a reprezentat principala sursă de venit pentru oamenii din Asola-Fatehpur Beri, un sat din nordul Indiei, scrie Oddity Central. Recent, însă, bărbații din Asola s-au reinventat complet, trecând de la statutul de fermieri săraci la cel de bodyguarzi bine făcuți. Astăzi, aproape 90% dintre bărbații din sat sunt angajați ca oameni de ordine în cluburi de noapte din orașe apropiate ca New Delhi.

 

 

“În satul acesta nu există niciun băiat care nu merge la sală,” spune Vijay Pahelwan, instructorul principal al unei săli de forță din localitate. “Toți băieții fac antrenament. Sunt foarte atenți cu corpurile lor. Niciunul din ei nu bea sau consumă tutun.” Mulți dintre băieți se apucă de wrestling de la o vârstă foarte fragedă, în speranța că vor ajunge la Jocurile Olimpice, însă majoritatea se limitează în cele din urmă la jobul de bodyguard. “Indiferent de ce altă slujbă o să am când o să cresc, eu o să fiu bodyguard”, spune Keshav Tewar, care învață wrestling și își petrece mare parte din timp în sala de forță. “Bodyguarzii au trupuri zvelte și vreau ca și trupul meu să fie zvelt.” Un alt localnic, Viju Tewar, spune că merge la sală de la 15 ani și că a visat întotdeauna să lucreze în domeniul protecției, ceea ce s-a întâmplat, iar acum vrea ca fiul lui să urmeze aceeași carieră și să aibă un fizic sănătos.

Calea spre meseria de bodyguard nu e ușoară. Băieții trec prin sesiuni chinuitoare de antrenament fizic care durează două-trei ore pe zi. În cadrul acestor sesiuni, ridică motociclete și tractoare și fac și yoga. Sunt în mare parte vegetarieni și sunt obligați să urmeze o anumită dietă pentru a-și umfla trupurile. Vijay, instructorul menționat mai sus, le sugerează să bea cel puțin trei sau patru litri de lapte pe zi, 12 banane și în circa jumătate de kilogram de alte fructe. La prânz, băieții mănâncă între 1,5 și 2 kilograme de iaurt cu trei sau patru lipii. Seara ar trebui să consume două lipii și între 1 și 1,5 litri de lapte cu infuzie de migdale. Varianta nevegetariană a regimului lor alimentar include un pui fiert, 10 albușuri de ou, 12 banane și 10 litri de lapte pe zi.

Goana după joburi în domeniul protecției ar fi început, după estimările lui Vijay, acum 15 ani. Într-o zi, bărbatul trăgea de fiare în sala de forță din sat, când a fost abordat de proprietarul unui pub. Acesta i-a oferit peste 150 de dolari pentru a aduce cinci băieți care să asigure protecția la o nuntă din New Delhi. Băieții nu văzuseră niciodată atâta bănet, așa că au profitat de ocazie. Astăzi, bodyguarzii din Asola primesc 25 de dolari pe zi și pot câștiga între 500 și 800 de dolari pe lună. Bărbații sunt angajați atâta timp cât au un fizic impresionant și cazierul curat. Cu toate astea, instructorul din sat spune că îi încurajează pe băieți să-și termine măcar liceul înainte să privească această meserie ca fiind una serioasă. În prezent, localnicii se mândresc că trăiesc, probabil, în cel mai sănătos sat din regiunea Delhi, unde băieții nu fumează, nu beau și nu se uită la filme porno, și că fără protecția lor afacerile nu ar funcționa. Unii speră însă că, pe viitor, Asola va oferi și medici, avocați sau ingineri.

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger