Sat indian strămutat pentru protecţia tigrilor

1

Un întreg sat din interiorul unei rezervaţii naturale indiene a fost relocat pentru a face loc tigrilor, într-o încercare de conservare a populaţiei de feline mari aflată în scădere.

 

Procesul de strămutare a satului Umri din rezervaţia Sariska, statul Rajasthan, s-a realizat cu cooperarea familiilor şi a fost iniţiativa guvernului de stat şi a celui federal. Autorităţile a compensat familiile afectat fie cu suma de 1 milion de rupii (20,274 de dolari), fie cu o combinaţie de pământ şi bani pentru a-şi construi noi case.

India găzduieşte jumătate din populaţia de tigri sălbatici aflată în continuă sădere şi încearcă acum să stopeze acest declin în faţa braconierilor, reţelelor de contrabandă internaţionale şi pierderilor de habitat. Parcul Naţional Sariska a fost abandonat şi găzduieşte în prezent doar cinci tigri, însă autorităţile plănuiesc să strămute şi toate satele din cadrul rezervaţiei până în 2013.

Totodată, oficialii indieni au anunţat luna trecuă că va trimite trupe de comando în junglele din sudul Indiei pentru a-i împiedica pe braconieri să ucidă feline mari. Numărul acestora a scăzut de la 40.000 de exemplare, câte erau în 1947, când India s-a rupt de colonialismul britanic, la 1.706 în 2011.

Sursa: Physorg

 

Vedeţi şi:

Dragoste de tigri


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger