Şase subculturi obscure despre care probabil nu ştiaţi că există

0

Dacă internetul ne-a învăţat ceva, acest ceva este că nu suntem singuri. Nu contează cât ne sunt de ciudate sau obscure interesele şi pasiunile, mereu există, în mediul online, altcineva care simte şi gândeşte la fel ori are aceleaşi pasiuni obscure şi vrea să discute despre asta. Aceste subculturi online există, de regulă, pentru o vreme şi, apoi, încet, pe nesimţite, se pierd în negura internetului. Însă există comunităţi care rămân, discret, necunoscute curentului mainstream, la marginea societăţii virtuale şi rezistă, în ciuda dispariţiei interesului pentru mişcarea pe care au reprezentat-o la un moment dat.

 

 

Iată şase dintre aceste subculturi obscure ale internetului:

 

1. Xena, prinţesa războinică (foto sus)

În lunea februarie a anului viitor are loc convenţia „Xena, prinţesa războinică” în Burbank, California, SUA; bazată pe serialul tv cu acelaşi nume care a rulat între 1995 şi 2001, subcultura Xena are, încă, adepţi înfocaţi – cel puţin suficienţi cât să se adune la o convenţie anuală la care ajung mai cu seamă americani şi australieni. Fanii serialului se îmbracă în costumaţii specifice din serial şi, uneori, actori care au întruchipat diverse personaje vin şi semnează autografe (chiar şi Lucy Lawless, actriţa din rolul principal – Xena). Un bilet (pachet) de participare la convenţie costă 469 de dolari.

 

2. „Dungeons and Dragons”

Jocul interactiv devenit celebru în toată lumea a fost lansat în anul 1974 (varianta originală). Jocuri precum World of Warcraft, Skyrim sau chiar Dungeons and Dragons Online păreau că vor surclasa vechea versiune în opţiunea pasionaţilor de astfel de preocupări, însă materialul video de mai jos ne arată că există cel puţin 84.000 de membri ai unei comunităţi online D&D, dintre care mulţi preferă, în continuare, să joace rolurile pe tărâmul realităţii, nu în cel online.

 

 

3. „My Little Pony”

„Micul meu ponei” era un serial de animaţie inspirat de o linie de jucării din plastice populară în anii 80. O comunitate destul de largă de fani ai serialului, formată în special din bărbaţi, există încă, deşi serialul şi linia de jucării au ieşit din atenţia publicului. Şi această comunitate se întâlneşte anual la o convenţie.

 

4. Second Life

Lumea virtuală 3D creată de Linden Lab în 2003 a avut şi are, încă, destui fani. Un documentar MTV a explorat modul în care jucătorii îşi creează identităţi noi, virtuale şi petrec foarte mult timp în lumea propusă de acest joc. Mii de oameni sunt încă activi în Second Life şi în prezent.

 

5. Furries

Subcultura Furry este bazată pe un fel de fetiş: adulţi care îşi confecţionează diverse costume de blană, imitând animale şi, îmbrăcaţi cu ele, se adună la convenţii. Şi această subcultură este formată în proporţie de 80% din bărbaţi. Cea mai mare convenţie a acestei subculturi are loc în Pittsburgh, SUA şi se numeşte „Anthrocon”.

 

6. Neopets

Jocul creat în 1999 este încă popular şi în prezent şi constă în crearea şi personalizarea unor animale de companie virtuale, cu care jucătorii inventează şi joacă diverse jocuri, pentru a câştiga bani virtuali.

 

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger