Şase planete se aliniază, eveniment vizibil de pe Pământ

1

Începând de astăzi, timp de câteva săptămâni planetele Mercur, Venus, Jupiter şi Marte vor fi vizibile cu ochiul liber dimineaţa, aliniate de-a lungul itinerariului Soarelui. Şi Uranus şi Neptun vor fi vizibile cu binoclul. Lucrul care îi înfioară pe cei care aşteaptă sfârşitul lumii este, însă, faptul că această aliniere nu era aşteptată înainte de 12 decembrie 2012 şi se presupune că ar contribui la distrugerea planetei.

Astronomii spun că anul viitor nu va avea loc vreun eveniment similar. “Nimic rău nu se va întâmpla Pământului în 2012”, explică NASA. “Planeta noastră s-a descurcat foarte bine în ultimii 4 miliarde de ani, iar oamenii de ştiinţă credibili nu ştiu de niciun risc asociat anului 2012”.

Mai mult, chiar şi alinierea planetelor din această lună poate fi o iluzie. Aşa cum un grup de oameni împrăştiaţi într-o cameră pot părea aliniaţi dintr-un anumit unghi, la fel şi planetele pot doar să pară aliiate, dar să nu fie aranjate în vreun fel din alt unghi.

Asta nu înseamnă, notează Time, că nu există alinieri ale planetelor. Una a avut loc la sfârşitul anilor 1970, prezisă corect de inginerul Jim Burke. El a calculat viteaza şi poziţia tuturor planetelor, descoperind că Jupitern, Saturn, Uranus şi Neptun erau la doar 13 ani de a forma o aliniere care se întâmplă o dată la 176 de ani.

Foto: Flickr / chipdatajeffb

Cititi si:

VIDEO Extraterestrii sunt tot mai aproape. Un fan al OZN-urilor da publicitatii cel mai clar film

Comunicarea cu extraterestrii a fost intrerupta

Pe planetele cu doua stele ar putea exista plante negre

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Sceptici în România – Episodul 17 - Sceptici în România

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger