Sărbătoarea Halloween amână nașterile în SUA

0

 

Data de 31 octombrie, cunoscută drept Halloween (și asociată cu vrăjitoare, morți vii, monștri etc), nu este deloc pe placul viitoarelor mămici americane. Astfel, femeile cărora ar trebui să le vină sorocul la această dată încearcă să amâne măcar cu o zi sosirea pe lume a copilului lor.

 

Un studiu realizat de Rebecca Levy și echipa sa (Yale School of Public Health) arată că în data de 31 octombrie rata nașterilor în Statele Unite ale Americii scade cu 12% în comparație cu perioada (cu marjă de două săptămâni) din preajma acestei date. Studiul a analizat 1,8 milioane înregistrări de nașteri în SUA, din perioada 1996 – 2006. Potrivit autorilor cercetării, scăderea este vizibilă atât în cazul nașterilor naturale, cât și în cazul nașterilor programate prin cezariană.

”Practic, am putea spune că termenul de naștere naturală, adică spontană, necontrolată, nu este tocmai corect, din moment ce data de 31 octombrie este evitată cu succes. Putem vorbi de o influență psihică asupra activității hormonale, mai ales că știm că hormonii influențează momentul nașterii, iar mamele adeseori spun și gândesc conștient, cu putere, că își doresc să nască într-o zi anume. Nu știm însă cum se derulează procesul în sine care face ca aceste dorințe să influențeze momentul nașterii”, a declarat coordonatoarea cercetării, Rebecca Levy. Pentru a descifra acest proces este nevoie de alte cercetări, mult mai detaliate.

Potrivit cercetătorilor, asocierea sărbătorii de Halloween cu răul și moartea este în contrast cu ideea apariției unei noi vieți, astfel că poate afecta la nivel subconștient dorința femeilor de a naște în acest moment. ”Avem Halloween-ul cu schelete, măști cumplite, referiri la moarte, simbolistica morții, diavoli, monștri și toate acestea compun un imaginar al morții frapant pentru cei care așteaptă un copil. Poate induce frică, la un anumit nivel – pentru momentul nașterii, pentru viitorul copilului”, consideră Levy. Echipa ei a analizat și rata nașterilor pentru ziua de Sfântul Valentin (14 februarie), asociată cu dragoste, împlinire, celebrarea iubirii și a identificat o creștere a nașterilor cu 5% față de perioada-marjă de două săptămâni de dinainte și de după această dată.

 

Sursa: New Scientist

Foto: Leawo.com

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger