Săracii și bogații au toxine diferite în corp

0

După nenumărate studii care încearcă să surprindă diferențele specifice aferente statutului social, aflăm dintr-o nouă cercetare că între cele două categorii există și o distincție de ordin biochomic: la nivelul toxinelor regăsite în corp.

 

FlashSushi_flash-sushi.com_

 

La demararea proiectului prin care urma să se analizeze corelația dintre statutul socio-economic și substanțele chimice regăsite în corp, cercetătorii de la Universitatea din Essex se așteptau ca cei mai mulți compuși dăunători să se regăsească în organismul persoanelor situate mai jos pe scara avuției. Însă concluziile studiului recent publicat au luat o întorsătură surprinzătoare.

Comparând rezultatele aferente pentru șase populații diferite, autorii studiului au descoperit corelații evidente între 18 substanțe chimice și indicatorii socio-economici. Persoanele cu venituri mai mari s-au dovedit mai ”bogate” în substanțe toxice, urina lor conținând doze ridicate de mercur, arsenic, cesiu și taliu, cel mai probabil rezultate în urma unei alimentații diferite. ”Vechea zicală potrivit căreia ești ceea ce mănânci s-a dovedit cât se poate de adevărată în explicarea anumitor tendințe pe care le-am constatat. Fără îndoială, consumul ridicat de pește și fructe de mare în rândul persoanelor mai bogate e parțial responsabil pentru cantitățile considerabile de mercur, arsenic și taliu,” explică  Jessica Tyrrell, conducătoarea studiului. De asemenea, folosirea frecventă a cosmeticelor cu protecție solară s-a dovedit un factor important în acumularea de benzofenonă-3, substanță cu potențial cancerigen ridicat.

Aceste rezultate nu indică însă faptul că cei săraci sunt complet scutiți de chimicale dăunătoare, în urina lor regăsindu-se cu precădere plumb, cadmiu, antimoniu și bisfenol A, factorii responsabili fiind fumatul și dieta improprie. Nivelul ridicat de bisfenol A, substanță la rândul ei asociată cu diferite forme de cancer, este cauzat de consumul de alimente și băuturi disponibile în ambalaje de plastic și cutii de conserve.

Sursa: Business Insider

Foto: Quirkyguide.com

 

Puteți citi și:

Bogații sunt mai ”măgari” decât săracii

Indienii săraci se tăvălesc în resturile de mâncare ale bogaților, pentru a se vindeca de boli

Locuitorii țărilor bogate se îmbolnăvesc de la prea multă curățenie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger