Şapte secrete din universul de ciocolată

0

Arborele de cacao produce păstăile din care, de fapt, se face ciocolata. Recoltarea acestor păstăi se face manual, de două ori pe an. Prin diverse procedee se obţin lichiorul de ciocolată, pudra de cacao, untul de cacao, toate delicii care ne încântă simţurile. Potrivit Science Daily, FDA (Food and Drug Administration – SUA) a dezvăluit câteva dintre “secretele” care stau în spatele fabricării produselor din ciocolată.

 

 

1. Laptele de ciocolată, care conţine frişcă sau alte produse lactate şi zahăr, trebuie să conţină lichior de ciocolată în proporţie de cel puţin 10%.

2. Ciocolata neagră, cea amară sau dulce-amară trebuie să conţină lichior de ciocolată în proporţie de cel puţin 35%.

3. Ciocolata albă nu conţine lichior de ciocolată, ci unt de cacao, zahăr, produse lactate şi arome; untul de cacao trebuie să fie în proporţie de cel puţin 20%, iar zahărul, în proporţie de maxim 55%.

4. Un echipament numit „nas electronic” este cel care evaluează aroma ciocolatei.

5. Lichiorul de ciocolată este supus mai multor teste, pentru a fi sigur că este potrivit pentru consum uman; totodată, este verificată calitatea acestuia din mai multe perspective: conţinut de umiditate, de grăsime, de acizi fără grăsime, mărimea particulelor, vâscozitate, culoare şi aromă.

6. Prăjirea boabelor de cacao este un pas important în procesarea ciocolatei, deoarece elimină agenţii patogeni (spre exemplu, salmonella).

7. Nu există o singură metodă standard de testare a calităţii în industria ciocolatei: companiile din întreaga lume au, fiecare, propriul mod de a stabili acest aspect şi propriile echipamente pentru procedură.

 

Sursa: Science Daily

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger