Şapte fraţi închişi în casă timp de 14 ani au învăţat despre lume din filme

0

Deşi fraţii Angulo, şapte la număr, au crescut în New York, ei nu au aflat cum e oraşul timp de aproape 14 ani, scrie Oddity Central. Şi-au petrecut aproape întreaga copilărie închişi în apartamentul cu patru camere al părinţilor lor, învăţând despre lumea de afară numai din filme. Tatăl lor, Oscar, un imigrant peruan şi un adept al mişcării Hare Krishna, era convins că lumea de afară îi va perverti copiii, aşa că ţinea tot timpul uşa de la intrare închisă. După 14 ani, însă, unul din fiii lui a reuşit să evadeze, iar fraţii săi i-au urmat exemplul. Povestea lor este subiectul documentarului The Wolfpack (Haita de lupi), realizat de Crystal Moselle.

 

wolfpac

 

Într-una din aceste escapade rare, în 2010, Moselle i-a văzut pe stradă pe şase din cei şapte fraţi Angulo – Bhagavan (23 de ani), gemenii Govinda şi Narayana (23 de ani), Mukunda  (20 de ani), Krisna (18 ani) şi Jagadesh (17 ani). Toţi mergeau “în haită” şi purtau ochelari de soare ca în filmul lor preferat, Reservoir Dogs. “Aproape că am avut impresia că am descoperit un trib demult pierdut dintr-un colţ al lumii, dar care era pe străzile New York-ului”, spune realizatoarea documentarului. Cu timpul, ea s-a împrietenit cu părinţii copiilor şi a ajuns să le câştige încrederea şi să i se permită să meargă cu camera de filmat în apartamentul lor. I-a filmat luni de zile pe cei şapte fraţi, care văzuseră mii de filme şi îşi petrecuseră mare parte din timp încercând să pună în scenă secvenţe de peliculă în cel mai mic detaliu, cu recuzită şi costume confecţionate de ei. Nu aveau prieteni şi învăţau în sistem homeschooling.

“Ce e atât de fascinant la ei”, spune Moselle, “este că şi-au creat lumea lor în care interpretează filmele pe care le-au văzut”. O secvenţă din documentar ilustrează o scenă din filmul The Dark Knight (din seria Batman), reconstituită de fraţii Argulo. “Acest costum e confecţionat din cutii de cereale şi saltele de yoga”, explică unul din fraţi. “După ce am văzut Cavalerul Negru, am crezut că e ceva ce se poate întâmpla. Nu pentru că era vorba de Batman, ci pentru că era sentimentul unei alte lumi. Am făcut tot posibilul ca să fac ca acea lume să devină realitate. Să evadez din lumea mea”. Fraţii au văzut, în total, peste 5.000 de filme, care au fost fie închiriate, fie cumpărate la preţuri mici. “Partea negativă la toate aceste filme e că conţin anumite formule”, spune Moselle. “Viaţa reală este diferită. În viaţa reală, fata nu îţi frânge tot timpul inima. Băieţii (din familia Argulo) se străduiesc să înţeleagă asta”.

Mama copiilor, Susanne, pare să fi fost controlată aproape în aceeaşi măsură ca şi ei. Fostă hipioată, ea a fost unica întreţinătoare şi educatoare a familiei. Sţul ei, Oscar, era convins că New York-ul îi poate “contamina copiii”. Fraţii Angulo, cu excepţia surorii lor Visnu, care are nevoi spciale, au reuşit în cele din urmă să părăsească apartamentul. Cel mai mare dintre băieţi, Bhagavan, a intrat într-un conservator de hip hop unde învaţă să danseze. Govinda este primul şi singurul care a reuşit să se mute din apartament. Acum lucrează ca asistent de cameraman şi speră să ajungă director de fotografie. Narayana este interesat de mediu, lucrând în prezent pentru o organizaţie anti-fracking. Makunda, liderul tacit al “haitei” a fost primul care a reuşit să părăsească apartamentul. Aflaţi mai multe detalii aici.

 

Puteţi citi şi:

O familie din Rusia a pierdut contactul cu omenirea timp de 40 de ani şi n-a ştiut de Al Doilea Război Mondial


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger