Săptămâna detoxifierii digitale. Câteva exerciţii de reconectare cu realitatea

0

Oricât de greu ar fi să recunoaştem, suntem dependenţi de lumea digitală. Fie că trimitem mesaje, ne jucăm, downloadăm sau trimitem email-uri, mare parte din viaţa noastră are loc în lumea virtuală. Uneori este cazul să apăsam butonul “off” şi să luăm o pauză. Săptămâna 18-24 aprilie este săptămâna detoxifierii digitale, timp în care e bine să reflectăm asupra noastră, ne îndeamnă iniţiatorii Adbusters, o reţea globală de artişti, activişti, scriitori, studenţi, profesori şi antreprenori.

Iată 3 modalităţi de detoxifiere digitală:

1. Ia-ţi un moment de respiro. Mâine dimineaţă, încearcă următorul exerciţiu: timp de 60 de secunde, înainte de a deschide calculatorul, uită-te la imaginea ta reflectată în ecranul negru. Meditează la relaţia ta cu această cutie. Despre ce e vorba?

2. Încetineşte. Împărtăşeşte această animaţie de 60 de secunde cu prietenii tăi şi vorbeşte cu ei despre vieţile lor digitale şi cum să va orientaţi în direcţii diferite, cu sens.

3. Reconectează-te cu realitatea. Convinge-ţi prietenii să mergeţi la o plimbare sau într-o excursie sau într-o călătorie în timpul săptămânii de detoxifiere digitală.

Cât de dependenţi sunteţi de lumea digitală? Încercaţi exerciţiile de detoxifiere şi împărtăşiţi-ne experienţele voastre!

Cititi si:

FOTO Camera in care s-a nascut internetul

Jumatate dintre britanici si-ar dori un buton de reset cu care sa stearga tot ce au postat online despre ei

Banii si anii de viata pierduti

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger