San Francisco a interzis vânzarea apei la peturi

9

Dacă anul trecut vă anunţam că autorităţile din San Francisco intenţionau să interzică vânzarea apei la peturi (comercializarea apei îmbuteliate în recipiente din plastic), acum vestea este oficială: oraşul a devenit primul din SUA care reuşeşte să impună acest lucru, în ciuda nemulţumirii şi criticilor venite din partea companiilor care vând apă îmbuteliată.

Timp de patru ani de acum încolo, interdicţia impusă de San Francisco va intra în vigoare gradual, până la dispariţia completă a peturilor de acest tip de pe piaţă. Singurele excepţii sunt permise acolo unde nu este disponibilă o sursă alternativă de apă, scrie Global Flare. Printre cei mai mari susţinători ai mişcării care a dus la această măsură se numără campania Think Outside the Bottle. Pentru nerespectarea interdicţiei, amenda este şi de o mie de dolari. Deşi măsura nu este la fel de dură precum cele în vigoare în 14 parcuri naţionale americane, dar şi în unele universităţi, totuşi, este un pas în direcţia bună, remarcă site-ul True Activist.

În 2007, municipalitatea din San Francisco a interzis pungile de plastic şi a lansat apoi campanii susţinute pentru reciclarea deşeurilor. Deciziile de acest fel au drept scop reducerea cantităţii de deşeuri din San Francisco, unde zeci de milioane de sticle de unică folosinţă ajung anual la gropile de gunoi, la centrele de reciclare, dar şi în ocean. Până în anul 2020, oraşul îşi propune să nu mai aibă câmpuri transformate în rampe poluante de gunoi. Interdicţia privind vânzarea apei în recipiente din plastic este valabilă atât pentru spaţii deschise, cât şi pentru spaţii închise (adică atât pentru evenimente în aer liber, cât şi pentru evenimente de interior).

Mai multe detalii puteţi citi şi aici.

Sursa şi foto: True Activist


9 comentarii

  • dar inainte de revolutie existau pet-uri ? Si traiam, si inca foarte bine. Sticla la schimb, nu asa, ne-am invatat comozi, hai sa mergem la magazin cu sacosa de carpa la noi si cu sticle la scimb daca vrem apa, abia astep si la noi!

    • GINGIRICA, n-ar fi rau sa cititi o carte de bune maniere, pentru ca faceti impresie ingrozitor de proasta si in anumite medii mai elevate va faceti de ras. Dupa ce o terminati, va puteti informa putin si despre efectele poluarii, nu de alta, dar planeta albastra e sufocata de gunoaie… si poate ca inca nu ati aflat.

 1. emilia ailimero on

  urat obicei aveti sa comentati jicnitor parerile altora fara sa va ganditi ca poate celalalt are si el dreptatea lui.

 2. inca nu am gasit vreun site credibil ca ar fi interzis…doar ca au propus.
  In rest, pt apa se poate cumpara si un filtru – nu mai caram pe scari nimic. Ok, caram berea 🙂 sau o bem in fata blocului.

  • Sunt foarte multe site-uri credibile printre care și informația MUNICIPALITĂȚII DIN sAN fRANCISCO DIN 2014 PRIN CARE S-A STABILIT CA ÎNCEPÂND DIN 2016 SA FIE INTERZISA VÂNZAREA PET-URILOR PENTRU EVENIMENTELE CARE SE DESFĂȘOARĂ ÎN AER LIBER IAR LA MECIURILE DE PE STADIOANE, MARATOANE, ETC SA SE REDUCĂ TREPTAT PANA CAND IN 2018 VA FI INTERZISA TOTAL VÂNZAREA PET-URILOR. SUCCES IN CĂUTARE(IN ENGLEZA, FRANCEZA, SPANIOLA, ITALIANA0

 3. eu chiar asta fac, n-am vorbit aiurea, eu nu cumpar sacosa se plastic, filtrul de apa este o solutie super, iar berea o preferam pe cea la sticla. Cu timpul vei vedea – tu, astupatule, ca vei simti gustul nasol de pet, acum esti obisnuit cu el. A, si m-am mutat la tara, sa respir aer curat , ca in oras este poluat din cauza dobitocilor care arunca pet-uri peste tot !

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger