San Francisco a interzis divertismentul cu animale sălbatice şi exotice

0

Performance-urile realizate de animale sălbatice, de la circuri, până la show-uri de televiziune şi filme, vor fi interzise în curând în San Francisco, în baza unei ordonanţe aprobate de Consiliul Supervizorilor din oraş, scrie Reuters. Iniţiativa, întâmpinată cu opoziţie de industria circului şi de cea cinematografică, face din San Francisco cel mai mare oraş care adoptă o interdicţie atât de cuprinzătoare privind utilizarea comercială a animalelor sălbatice întru amuzamentul publicului.

 

 

Interdicţia, care va intra în vigoare în 30 de zile, nu se aplică şi animalelor domestice, cum ar fi câini, pisici, cai ş.a., şi nici activităţilor educaţionale sau expoziţiilor organizate de anumite organizaţii zoologice sau muzee. În schimb, în baza ei, afişarea publică, caranavalele, târgurile, paradele, grădinile zoologice în care se pot mângâia animale, călăritul, cursele, filmarea sau orice alte activităţi prin care animalele sălbatice sau exotice “sunt puse să facă scamatorii, să se bată sau să participe ca acompaniamente pentru divertismentul, amuzamentul sau beneficiul unei audienţe”. Animalele sălbatice şi exotice sunt definite ca fiind acele necuvântătoare nedomestice sau hibride, indiferent dacă au fost crescute sau nu în captivitate.

Cel puţin opt municipii mai mici din California au adoptat interdicţii mai largi în domeniul circăriei, în timp ce Los Angeles şi Oakland au oprit performance-urile cu elefanţi după ce au scos în afara legii instrumentele folosite pentru controlarea animalelor. Aceste instrumente au fost interzise şi în zeci de alte oraşe din ţară, ceea ce a făcut ca cel mai mare şi vechi circ ambulant din SUA, Ringling Bros. and Barnum & Bailey, să anunţe luna trecută că va renunţa în etape la numerele cu elefanţi, până în 2018. Un purtător de cuvânt al companiei care deţine circul, Feld Entertainment, a spus că astfel de măsuri sunt “complet nenecesare” din moment ce toate circurile sunt supuse unor inspecţii riguroase de către oficialii locali, de stat şi federali.

 

Puteţi accesa şi:

O cămilă la Bragadiru

FOTO Ultimul mascul de rinocer alb din lume e apărat non-stop de paznici înarmaţi

O femeie, fost soldat în armata americană, vânează braconieri în Africa


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger