Sâmbătă se deschide Clubul Scrie despre Tine

0

sdtClub Scrie Despre Tine înseamnă o comunitate de povestitori, scriitori, regizori şi actori. Începând cu 2010, proiectul Scrie despre Tine a adunat grupuri de oameni care scriu şi joacă piese de teatru şi scenarii autobiografice, participă la evenimente şi experimente de povestit, scris, jucat, gătit, filmat, antrenat, cântat, alergat, şi învaţă împreună cum să îşi povestească şi exploreze lumea. Oricine poate face parte din această comunitate, indiferent de experienţă anterioară în domeniul artistic.


Cum pot deveni membru?
În decembrie echipa proiectului primeşte noi membri. Scrie-ne pe [email protected] pentru a stabili o întâlnire, oricând poţi în intervalul 8-20 decembrie.O discuţie la un ceai cu unul din trainerii proiectului şi câteva ateliere demonstrative te vor lămuri ce varianta de lucru ţi se potriveşte, şi cum poţi colabora cu SDT. Dacă nu reuşeşti să ajungi însă te interesează proiectul, iată cea mai simplă varianta de colaborară: abonamentul

“Scrie despre tine” la distanţă:

Apoi pe 20 decembrie te aşteptam la petrecerea de deschidere a Clubului, pe Budişteanu 26, unde îi poţi cunoaşte pe ceilalţi jucători, şi unde, după ora 19.00, îţi poţi lua şi cardul de membru.

Ce e cu proiectul ăsta?

Proiectul a pornit în 2010, la iniţiativa lui Sorin Poamă actor, şi a Verei Ion, regizor. S-a desfăşurat şi se desfăşoară în Bucureşti în regim independent, adunând în timp peste 200 de oameni pasionaţi de acest concept care au participat la întâlnirile SDT. În timp, din aceste întâlniri au apărut 20 de piese noi de teatru, scrise de autori noi, 7 scurtmetraje, 5 producţii de teatru, şi primul Festival de Teatru Independent dedicat textului autobiografic din România.

Trainerii Vera Ion şi Sorin Poamă, în câteva cuvinte despre viziunea lor: “Oricât de absurdă/ironică/suprarealista/intensă/goală/isterică/de neînţeles e viaţă în manifestările ei, noi o transformăm în text şi o studiem: tipuri şi structuri de gândire, construcţii emoţionale paradoxale, dinamici între oameni şi între grupuri sociale,  forme de limbaj, dinamici între personaje, ciocniri între lumi, dinamici între generaţii. Din aceste studii ies piese de teatru, scenarii de film, subiecte de documentare. Pentru că un text viu surprinde detalii paradoxale şi situaţii puternice de viaţă, în care ne regăsim şi care vorbesc despre lumea în care trăim, am ales să studiem realitatea şi să scriem despre ce ni se întâmplă. Asta nu este un lucru uşor, de aceea expunerea şi curajul de la Scrie despre Tine îţi dau destulă adrenalină cât să redescoperi chestii simple: cum e să fii atent şi la alţi oameni decât la tine, să priveşti pe cineva în ochi, să faci exerciţii simple de comunicare, să te deschizi, să te laşi în pace. Nu ne interesează ideea că “unii au talent şi alţii nu”, considerăm că talentul constă în disponibilitatea de a-ţi investiga universul şi miza cu care vrei să spui o poveste.”
Pentru oameni care au venit în contact cu poveştile spuse şi scrise în cadrul atelierului, începând cu 2010 până acum. Pentru cei care sunt, discret şi prezent, aproape de acest proiect, şi îi urmăresc evoluţia. Pentru jucătorii activi în cadrul atelierului, şi pentru cei interesaţi de o relaţie la distanţă, Club Scrie despre Tine înseamnă un loc unde se pot aduna, pot experimenta şi învaţă împreună să îşi povestească lumea.

Puteţi găsi proiectul pe Facebook sau la www.scriedespretine.com.
Pentru mai multe informaţii, întrebări, înscrieri în club şi rezervări, daţi un mail la [email protected]

 

Puteţi citi câteva fragmente din texte aflate în lucru, în cadrul proiectului Scrie Despre Tine:

Scrie despre tine: “Mă bag să fac o baie. Simt cum put toată a corporaţie”

“Fug din poze, sunt ca o fantomă care se plimbă singură”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger