Salvaţi un arbore de cacao de Paşte

0

Cool Earth, o organizaţie de caritate pusă în slujba mediului, îi îndeamnă pe oameni să le facă un cadou de Paşte comunităţilor Asháninka din Peru, dependente de producţia de ciocolată, sub forma unei donaţii modice care va salva un arbore de cacao. Cu doi dolari puteţi salva de tăietorii de lemne un arbore de cacao din pădurea tropicală peruană.

 

Flickr/nickyjurd


Cei care vor face donaţii se vol alătura unor celebrităţi precum Sir David Attenborough, Kate Moss, Ricky Gervais sau Vivienne Westwood – care a donat recent un milion de lire sterline organizaţiei. Donatorii vor primi un certificat personalizat de sponsorizare şi un link Google Maps cu locul în care se află arborele pe care îl iau în primire.

Pe lângă protecţia pădurilor tropicale, iniţiativa ar putea asigura şi o parte din supravieţuirea producătorilor de ciocolată. Experţii prevăd ce ceva vreme o criză a ciocolatei din cauza schimbărilor climatice şi a lipsei stimulentelor financiare din agricultură, unii dintre ei spunând că, în următorii 20 de ani, ea ar putea ajunge la fel de scumpă precum caviarul.

Sursa: Tree Hugger

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger