Să votăm o lege eficientă, domnilor parlamentari! Situaţia câinilor fără stăpân şi soluţia Vier Pfoten (pdf.)

3

Experienţa ultimilor 20 de ani a dovedit mai mult decât suficient că rezolvarea problemei câinilor fără stăpân nu are ca soluţie eutanasierea în masă, ci adoptarea unui program naţional bine articulat de sterilizări, adopţii şi responsabilizare a stăpânilor de animale. Vier Pfoten răspunde astfel mesajului simplist şi populist lansat de deputatul PDL Ştefan Pirpiliu, care, cu îndemnul “Haideţi la vot, dragi colegi, că ne sfâşie maidanezii copiii pe străzi!”, a lansat un apel la colegii săi din coaliţia de la guvernare să vină miercurea viitoare “la muncă” pentru a hotări soarta maidanezilor.

de Vier Pfoten

Deputatul Ştefan Pirpiliu, iniţiatorul proiectului de lege de gestionare a câinilor comunitari care va da undă verde eutanasierii în masă, a lansat acest apel după ce votul pe proiectul de lege a fost amânat din nou ieri, la Camera Deputaţilor, din cauza absenteismului. Vier Pfoten consideră că în România există cauze mult mai bune pentru care parlamentarii români ar trebui să fie chemaţi “la muncă”. Proiectul de lege în varianta iniţiata de domnul deputat Ştefan Pirpiliu nu va face decât sa perpetueze aceleaşi practici dovedite ca ineficiente în ultimii 20 de ani. Suprimarea fizică în masă a câinilor este doar o soluţie de moment, care implică o uriaşă suferinţă inutilă în rândul acestor animale şi care, pe termen lung, nu va avea rezultatele scontate.

Potrivit ultimei variante a legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, consiliile locale ar putea hotărî prin referendum dacă maidanezii vor fi eutanasiaţi, în cazul în care nu îşi vor găsi stăpân. Aceasta după ce au fost prinşi şi ţinuţi 30 de zile în adăposturi speciale. De-a lungul ultimilor ani, ONG-urile pentru protecţia animalelor au oferit nenumărate contra argumente la această lege unor parlamentari certaţi cu logica şi bunul simţ, care refuză să ia în considerare propunerile unor specialişti implicaţi direct în gestionarea câinilor comunitari şi care cunosc bine motivele şi dinamica înmulţirii acestora.

Cititi în documentul ataşat un studiu privind cauzele care au condus la actuala problemă, soluţiile propuse de Vier Pfoten pentru gestionarea câinilor comunitari şi un scurt istoric al campaniilor de eutanasiere şi al banilor publici cheltuiţi inutil pentru acestea.

SITUATIA CAINILOR FARA STAPAN SI SOLUTIA VIER PFOTEN

Foto: Vier Pfoten


3 comentarii

  1. Pingback: Soarta cainilor fără stăpân va fi decisă azi, în Parlament | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger