Să umplem inboxuri europene cu biciclete!

1

Să adunăm cât mai multe semnături pentru treaba asta (foto jos). Până pe 17 decembrie putem pune presiune pe europarlamentarii români să voteze pentru alocarea de fonduri europene pentru velo-infrastructuri.

 

de Cosmin Popan (Portocala Mecanică)

 

În principiu, bugetul pentru o reţea paneuropeană de transport ar fi de 1,5 trilioane de euro pentru perioada 2010 – 2030. Până în 2020, ar fi necesari 550 miliarde de euro. Faza e că la această întâlnire se discută bugetele până în 2014, iar despre biciclete nu se prea pomeneşte. Am vrea, de principiu, în spirit comunitar, o Europă mai biciclistică, cu oameni români şi străini care se cicloturizează de-a lungul Dunării (că e în traseu Eurovelo, deşi nu se prea simte la cât de prost e semnalizat), prin Apuseni şi prin alte locuri din România pitorească, prin oraşe şi prin sate asemenea. E drept că nu ne priveşte treaba asta în viaţa de zi cu zi pe care-o avem pe bicicletă, dar sunt proiecte care ne-ar face ţara mai bike friendly şi pe noi o leacă mai fericiţi şi mai sănătoşi, ca să nu spun lucruri mai mari.

În Europa, asociaţii pro-velo s-au apucat să adune petiţionari şi să trimită mailuri. Trebuie să facem la fel. Prin urmare, vă rog aşa:

Citiţi, semnaţi, noi pregătim un mail către doamna Silvia Adriana Ţicău, vice-preşedinte în Comisia de Transport din cadrul Parlamentului European. În care îi vom spune cât de mulţi suntem cei cărora trebuie să ne apere interesele la Bruxelles (aici puteți semna petiția).

Puteţi să o faceţi și direct la adresa asta: [email protected]. Oricum aţi alege, numai să haidem!


Un comentariu

  1. Pingback: Our voice was heard! Bicicleta a fost inclusă în reţeaua de transport TEN-T | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger