Să nu uităm, și alcoolul îngrașă

0

Ni se amintește constant că anumite alimente îngrașă mai mult decît altele, că sucurile conțin atîtea și atîtea calorii, că dulciurile sunt bombe calorice și așa mai departe. Se vorbește foarte puțin însă despre caloriile din băuturile alcoolice.

U.S. National Center for Health Statistics a publicat recent un raport în care spune că în jur de 33% dintre bărbații americani și 18% dintre femei consumă zilnic calorii din băuturile alcoolice. Bărbații consumă în medie 150 de calorii zilnic, femeile cam 50 de calorii, adică jumătate de pahar de vin. Bărbații între 20 și 39 de ani își iau din alcool 175 de calorii.

Guvernul american s-a concentrat, în campaniile sale de sănătate, pe băuturile răcoritoare dar nu prea se știe că o bere mică și o doză de Cola au același număr de calorii.

În plus, băuturile alcoolice ne mănîncă vitaminele, nu au valoare nutritivă și, de obicei, la o băută avem tendința să mîncăm nesănătos. În tabelul de mai jos sunt cîteva echivalențe între băuturile alcoolice și alimentele considerate bombe calorice:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger