Să mergem în direcția corectă: Ce pot face două roţi pentru oraşele Europei?

1

Săptămâna viitoare este Săptămâna Europeană a Mobilității. “Să mergem în direcția corectă” este tema din acest an, accentul fiind pus pe dezvoltarea și planificarea mobilității urbane sustenabile. Săptămâna mobilității a devenit deja o tradiție și este folosită ca pretext pentru dezbateri pe tema mobilității și pentru  încurajarea dezvoltării de soluții inovative, pe termen lung, prin schimbarea obiceiurilor oameni privind consumul de combustibili fosili.

 

În cadrul acestei săptămâni, la Bruxelles vor fi analizate soluțiile de decongestionare a traficului pe două roți. Dezbaterea “What can 2 Wheels do for European Cities?” va demonstra, printre altele, cum diferite părți ale călătoriei pot fi făcute cu diferite mijloace de transport.

Tot în această săptămă va fi desemnată “capitala europeană verde”. Este important pentru orice oraș verde să-și reducă dependența de mașini și să facă din mijloacele alternative de transport, opțiuni viabile de deplasare. Transportul sustenabil este unul dintre cele 12 criterii de selecție a capitalei europene verzi. În prezent, capitala europeană verde este orașul Vitoria-Gasteiz.

Săptămâna Europeană a Mobilității are loc în fiecare an între 16 și 22 septembrie. A fost lansată în 2002 pentru a încuraja autoritățile locale să dezvolte transportul sustenabil. Anul trecut, săptămâna a fost marcată în 2.268 de orașe din 43 de țări.

 

Foto: The Guardian


Un comentariu

  1. Pingback: Turismul pe bicicletĂ, o afacere de 44 miliarde de euro anual | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger