VIDEO: Sa fie viitorul Farmville? Un nou joc 3D ofera raspunsuri la o posibila criza a apei

5

Cercetatorii de la Intel Labs s-au gandit sa studieze efectele unei posibile crize a  apei cu ajutorul unui joc 3D, intitulat Water Wars. Ei au proiectat zona Rio Grande din New Mexico, iar in aceasta arie se desfasoara un joc captivant de role-play, unde se  lanseaza diferite scenarii in jurul insuficientei resurselor de apa.

Cercetatorii studiaza cum reactioneaza jucatorii si ce alternative aleg. Jocul e o forma de chestionar on-line, dar mai captivant, care ar trebui sa ne ajuta sa intelegem putin mai bine ce se va intampla in viitor, cand problema apei poate deveni una reala.

Compania Intel a precizat: “Acest proiect incearca sa exploreze utilitatea jocurilor 3D in crearea politicilor de mediu, permitand membrilor comunitatii sa ajute la simularea unor situatii de management al resurselor si oferind in acest fel o vedere mai buna asupra politicilor si o intelegere mai buna a comportamentului uman.”

Un scenariu in acest joc este, de exemplu, cand un jucator care se ocupa cu agricultura trebuie sa gaseasca solutii la lipsa din ce in ce mai acuta a apei. Impreuna cu ceilalti jucatori, acesta va incerca sa creeze mecanisme si legi virtuale  astfel incat aceste resurse sa fie gestionate cat mai eficient.

Intel spera ca in joc sa implice cat mai multi fermieri, producatori, activisti de mediu si in acest fel sa creeze scenarii cat mai viabile pentru viitor.

Cititi si:

Despre Farmville si viitorul agriculturii romanesti

Sursa: Treehugger

Tags:5 comentarii

  • UN JOC ????
   Las-o balta !!!! Inseamna ca tu nu intelegi ce este viata !!! Sa stai sa joci …. nu 24 ore din 24 …. chiar 12 ore per zi …
   inseamna ca ti-ai mancat juma din viata numai sa stai sa joci…
   Poate negi asta .. dar cand te apuci sa joci un joc … nu mai iti arde de altceva…
   FERICE DE CEI CARE NU AU CALCULATOR…. ISI TRAIESC VIATA MULT MAI BINE !!!

   • aoleu duduie, esti praf. si nici vointa n-ai, sa nu stai 12 ore pe zi cu nasul in calculator dupa ce vezi un joc… dar daca joci un 12 ore pe zi un joc pentru cresterea IQ-ului o sa castigi 200%. din zero, bineinteles.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger