Să facem cunoştinţă cu co-părinţii

0

În luna februarie a anului trecut, aţi putut citi pe TOTB un material despre cum ecuaţia familiei se schimbă în timpurile pe care le trăim. De la familia “clasică” cu o mamă, un tată (căsătoriţi) şi copii, realizăm că, în societatea prezentă, familie poate însemna şi un cuplu gay cu copii, un părinte singur cu un copil sau chiar mai mulţi, copii cu trei sau mai mulţi părinţi (co-parenting, în limba engleză), familii poliamoroase sau zeci de copii înfiaţi de un binefăcător. Un reportaj publicat de The Guardian în luna decembrie ne invită să facem cunoştinţă cu o familie de co-părinţi.

 

 

Definiţia familiei s-a schimbat în ultimii ani şi co-parentingul se reinventează complet, scrie autoarea reportajului din publicaţia amintită. Fie că sunt împreună pentru sex, din iubire, din motive financiare, în baza unor înţelegeri legale sau din alte motive, fie că sunt gay sau nu, mamele şi taţii implicaţi în astfel de relaţii au un lucru în comun: dorinţa de a avea copii. Iar, în realizarea acestui scop, internetul câştigă tot mai mult teren, pentru că este mult mai simplu, în acest mod, să găseşti pe cineva dispus sau doritor, chiar, să fie implicat într-o relaţie de co-parenting.

Există site-uri deja specializate în acest sens, care funcţionează pe acelaşi principiu cu cel al site-urilor de întâlniri online şi acestea raportează un număr în creştere de utilizatori – oraşele care conduc în top sunt Londra, New York şi Los Angeles. Şi un lucru este cert: co-parentingul nu este ceva specific comunităţii gay, adică acelor membri ai comunităţii care doresc să fie părinţi. Heterosexuali, bărbaţi şi femei, frecventează site-urile de profil, mai ales dacă simt că au amânat prea mult întemeierea unei familii sau că dragostea aceea unică, adevărată, nu mai vine.

Vă invităm să citiţi întregul reportaj aici.

Iar despre cum se văd lucrurile de la noi, din România, aici şi aici.

 

Sursa şi foto: The Guardian

 

Puteţi citi şi:

Căsătoria dintre persoane de acelaşi sex, perpetuarea speciei umane şi creşterea de copii

Ecuaţia familiei se schimbă: un părinte, trei părinţi, două mame, doi taţi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger