S-au strâns 300 de milioane de dolari pentru păstrarea petrolului din Ecuador în sol

0

O sumă de peste 300 de milioane de dolari a fost promisă pentru blocarea exploatării a 846 milioane de barili de petrol din parcul național Yasuni din Ecuador, una dintre cele mai bogate zone din lume din punct de vedere al biodiversității.

 

Ideea de a lăsa rezervele de petrol în sol și a cere comunității internaționale compensații la jumătate din valoarea rezervelor a fost considerată revoluționară în 2007, când a fost propusă. Pentru a nu exploata petrolul din zona Ishpingo-Tambococha-Tiputini, Ecuadorul vrea să strângă 3,6 miliarde de dolari de-a lungul a 13 ani.

Deși cele mai multe țări bogate au refuzat să contribuie, fundații, persoane  și autorități regionale au donat sau au promis fonduri în valoare totală de 300 de milioane de dolari, arată datele ONU, care administrează fondul în care intră banii donați.

Germania a oferit 50 de milioane de euro de-a lungul a trei ani, iar Chile, Columbia, Georgia și Turcia au oferit sume simbolice. De asemenea, 10 regiuni din Europa contribuie cu între 150.000 și 250.000 de dolari fiecare. Corporații, companii aeriene, bănci și fundații din SUA, Brazilia și Rusia au donat sume asemănătoare. Un muzician din Puerto Rico a donat 50.000 de dolari.

Sursa: Ecologist

Foto: Flickr / CTFS


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger