S-au descoperit cuiele folosite la crucificarea lui Hristos?

2

În peştera unde a fost înmormântat un înalt preot evreu, care s-a numărat printre cei care l-au dat pe Isus pe mâna romanilor, s-au descoperit două cuie vechi de 2.000 de ani, despre care un regizor israelian susţine că ar fi putut fi cele folosite la crucificarea lui Isus Hristos.

Cele două cuie, lungi de aproximativ opt centimetri, au fost prezentate în premieră în cadrul unei conferinţe de presă derulate la Ierusalim, cu ocazia premierei unui nou documentar care încearcă să elucideze misterul celor două obiecte din fier. Acestea au fost descoperite în urmă cu 20 de ani de către un grup de arheologi, într-un mormânt unde se presupune că ar fi fost înmormântat Caiafa, preotul care l-a predat pe Isus romanilor, pentru a fi crucificat. Unul dintre aceste cuie a fost găsit într-unul dintre cele 12 sicrie din piatră care se aflau în peşteră, iar celălalt a fost găsit pe podeaua mormântului. Imediat după descoperirea lor, au dispărut însă până nu demult, nefiind până acum fotografiate sau desenate.

“Cele două cuie din fier au fost găsite înăuntrul mormântului,” a confirmat Simcha Jacobovici, regizorul seriei extrem de urmărite “The Naked Archaeologist”, transmis pe canalul History. Potrivit acestuia, “cuiele erau îndoite la un capăt, potrivindu-se perfect cu cele folosite la crucificarea mâinilor.” Şi, din moment, ce numele lui Caiafa este asociat celei mai cunoscute crucificări din istorie, aceea a lui Isus Hristos, cercetătorii au investigat această pistă, având motive să creadă că cele două obiecte din fier au trecut prin mâinile fiului lui Dumnezeu.

Sursa: Physorg

Foto: Physorg

 

 

 

 

Tags:2 comentarii

  1. CU SIGURANTA SUNT CUIELE BUNE DE … RECLAMA !!! LA CATE CRUCIFICARI S-AU FACUT IN ACEA PERIOADA … SI CE SA CAUTE ACELE CUIE IN MORMANTUL DUSMANILOR LUI ISUS ?!!!! CATE PROSTII SI CONTRAFACERI SE ARUNCA PE PIATA IN NUMELE RELIGIEI !

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger