S-aînchis ultima fabrică de maşini de scris din lume

0

Oficial, maşinile de scris intră în domeniul trecutului. Odată cu evoluţia calculatoarelor, vechile aparate folosite de scriitori sau secretare devin antichităţi: ultima fabrică de maşini de scris din lume, Godrej and Boyce din Mumbai, şi-a închis porţile definitiv.

După aproape 150 de ani în serviciul umanităţii, maşina de scris îşi ocupă locul în istoria aparatelor depăşite de ritmul evoluţiei tehnologice. “Începând cu anii 2000, computerele şi-au impus dominaţia. Toţi producătorii de maşini de scris şi-au sistat activitatea, mai puţin noi”, a declarat un oficial al companiei Godrej and Boyce, până de curând ultima supravieţuitoare de pe această piaţă. “Până în 2009, produceam între 10.000 şi 12.000 de maşini anual. Dar aceasta s-ar putea să fie ultima şansă pentru iubitorii de maşini de scris. Acum, singurii noştri clienţi rămaşi sunt curţile de judecată şi birourile guvernamentale,” a adăugat reprezentantul firmei recent închise din Mumbai. Compania mai are acum în stoc doar 200 de maşini de scris, cele mai multe având tastatură arabă.

Prima maşină de scris comercială a fost produsă în 1867 în Statele Unite şi, începând cu secolul XX, s-a impus formatul standard, modelul QUERTY păstrându-se până astăzi, inclusiv la tastaturile computerelor.

Sursa: Daily Mail

Foto: Flickr

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger