S-a descoperit o stea de diamant

18

S-a terminat cu noptile in care barbatii le promiteau femeilor iubite ca le vor aduce o stea de pe cer. De acum incolo va trebui sa fie o stea anume. Mai exact, o stea de diamant, proaspat descoperita de cercetatori. Daca am vrea sa exprimam valoarea ei in carate, am avea nevoie de 39 de zerouri dupa cifra 1. Nestemata spatiala are un diametru de 4.000 de kilometri si se afla in constelatia Centaurus.

Diamantul urias este considerat a fi centrul unei foste stele asemanatoare cu Soarele nostru, insa una care s-a miscosat si a palit, si a fost botezat Lucy dupa o piesa celebra a formatiei Beatles, Lucy in the sky with diamonds. „Am avea nevoie de o lupa mare cat Soarele ca sa putem sa evaluam steaua”, spun astronomii pentru BBC News. Se pare ca noua descoperire este net superioara celui mai mare diamant cunoscut pana acum, Golden Jubilee, de 546 de karate, descoperit in Africa de Sud.

Foto: Reuters

Tags:18 comentarii

 1. Interesanta stirea
  Doar ca astroloGII stiu sa citeasca doar in stele clasice nu in cele de diamant. In schimb astroNOMII (si eventual si bijutierii…) pot fi mai interesati de asemenea astre.
  o mica inatentie de traducere, sper

 2. Mda, astrologi, BBC, Reuters, un diamant provenit dintr-o stea e mai mare decat cel mai mare diamant descoperit pe Pamant (desi, doar “se pare”) si nicio sursa. Excelent articol.

 3. e tare nostima comparatia cu golden jubilee si doza de incertitudine (se pare ca)…..pai daca diamantu reginei angliei are sub 600 karate, are un pic peste 100 grame….ori steaua/planeta asta are 4000km diametru.

  e ca si cum ai compara un atom cu un elefant si ai spune ca se pare ca elefantu e sensibil mai mare ca atomu….

 4. Nu s-a terminat deloc cu noptile in care barbatii le promiteau iubitelor ca le vor aduce o stea de pe cer. Mie nu doar ca imi promite, chiar imi aduce in fiecare seara o stea de un infinit de ori mai mare decat steaua de diamant descoperita de cercetatori

 5. ce frumos trebuie sa fie!
  la mine e un pic altfel – nevasta imi promite in fiecare seara ca nu-si mai baga credit cardu comun peste tot, iar eu ii aduc stele verzi de smarald

 6. Daca e stea inseamna ca e vizibila, deci emite lumina, deci e o sfera de plasma la temperaturi foarte inalte (gaz ionizat).
  Un diamant e un cristal de carbon, deci solid, deci (oricit ar parea de ciudat) nu emite lumina!
  Terminati cu prostiile. Daca e diamant nu poate fi vazut iar daca e stea nu poate fi cristal.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger