S-a dat startul la Maratonul Apuseni

0

Clubul Alpin Roman Secţia Universitară Cluj, organizatorul Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT a dat startul înscrierilor pentru cea de-a doua ediţie a competiţiei care va avea loc anul acesta, pe 7 iulie. „Am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile, traseul este aproape definitivat şi am reuşit să obţinem primele două sponsorizări considerabile. Pentru concurenţi am pregătit mai multe surprize pe care le vom divulga la momentul potrivit”, a declarat Mihai Constantinescu, preşedintele Clubului Alpin Român, Secţia Universitară Cluj.

 

Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT este o competiție sportivă de trail-running şi are 2 probe de concurs: proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de 42,2 km şi proba de semi-maraton, cu o lungime totală a traseului de 21,5 km. Circuitul se desfăşoară în zona de sud-est a masivului Gilau-Muntele Mare, între staţiunea Muntele Băișorii şi valea Posaga, La Plopiş, Buhuia, Şesul Cald, Pietrele Mărunte, Crucea Crencii, Bocșești, Dealu Ticului, Sagagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Româneasa, La Stiolne, La Zapozi/Zapodie, Dealu Boinic, Valea Vadului, Colibele Jerenilor. Categoriile de vârstă pentru concurs vor fi: 16 – 30 de ani; 31 – 40 ani; peste 40 de ani (masculin şi feminin) şi Open.

 

 

Înscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site-ul maratonului la această adresă. După completarea formularului, persoană înscrisă va primi un email de confirmare a înscrierii. Înscrierea devine validă numai după efectuarea dovezii achitării taxei de înscriere.

Fiecare înscris va trebui să achite o taxă de participare în valoare de 60 lei, dacă va fi achitată până la data de 30 aprilie 2012, 80 lei dacă va fi achitată între 1 mai şi 15 iunie sau de 100 lei, dacă va fi achitată după 16 iunie, inclusiv la faţa locului, în data de 6-7 iulie. Organizatorii Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT garantează primirea pachetului de întâmpinare doar primilor 400 de înscrişi.

 

 

Pentru participanţii din acest an organizatorii au două noutăţi: integrarea unui sistem de epayment pe website-ul maratonului şi mărirea traseului cu aproximativ 3 km, ceea ce înseamnă că Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT a intrat în rândul competiţiilor naţionale şi internaţionale.

Clubul Alpin Român (CAR) – înfiinţat în anul 1936, în prezent are peste 300 de membri şi 20 de secţii pe tot teritoriul ţării. Secţia Universitară Cluj continua o veche tradiţie clujeană, începută în anii 1920 de către Emil Racoviţă, Ion Agârbiceanu, Lucian Blaga, Iuliu Hațieganu şi alţii. Din 2006, CAR este organizatorul Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă desfăşurată în Munţii Bucegi. Din componenţa clubului fac parte atât amatori, cât şi profesionişti în căţărare pe stâncă, pe cascade de gheaţă şi ture pe creste înzăpezite.

 

Foto: Dan Tautan, Dia Somogyi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger