S-a confirmat: O aspirină pe zi reduce riscul de cancer

0

Printre lucrurile mici pe care Aubrey de Grey, gerontologul care susține că moartea e o boală, ni le recomandă pentru a ne păstra sănătatea, se numără o aspirină pe zi. Ar fi putut părea o nimica toată, însă studiile confirmă că riscul de cancer este redus cu 16% în rândul celor sănătoși care iau o doză zilnică de aspirină.

 

Potrivit unui studiu realizat realizat de American Cancer Society din Atlanta pe 100.000 de pacienți, a căror sănătate a fost urmărită 11 ani, în cazul celor care au consumat zilnic cel puțin o pastilă de aspirină, s-a constatat că riscul de cancer a fost redus cu 16%. Acest experiment confirmă ipotezele despre beneficiile aspirinei, însă acestea din urmă nu sunt atât de ridicate, după cum sugerau studii anterioare – o cercetare de la Oxford arăta la începutul anului că, pentru cei care iau aspirină zilnic cel puțin cinci ani, riscul de cancer scade cu circa 37%.

Specialiștii nu sunt încă siguri cum se poate ca acest medicament să reducă șansele de apariție a cancerului, o posibilă explicație constând în atenuarea inflamațiilor din corp sau în încetinirea dezvoltării mutațiilor pentru celulele care devin canceroase.

Chiar dacă toate studiile arată că aspirina are efecte reale, diminuând riscul de cancer, unii medici își păstrează precauția, susținând că dozele zilnice recomandate – 75 mg – pot produce, în cazul persoanelor mai vârstnice, de pildă, probleme gastrontestinale, astfel încât cei care doresc să treacă pe aspirină profilactică, ar trebui să-și consulte înainte medicul.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger