Rusoaicele de la Pussy Riot, trimise în ”iadul închisorilor”

1

Cele două membre ale grupului Pussy Riot care au rămas închise în urma deciziei judecătorești, au fost trimise într-unele dintre cele mai dure centre de detenție din Rusia, unde urmează să-și săvârșească pedeapsa. Nadya Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, a fost trimisă în Mordovia, iar Maria Alyokhina, în vârstă de 24 de ani,  a fost trimisă la Perm, potrivit avocatului lor.

 

După cum arată The Guardian, nici familia și nici avocatul apărării nu știu exact unde au fost duse cele două tinere, în Rusia existând circa 40 de închisori pentru femei. Atât Mordovia, cât și Perm, sunt cunoscute pentru câteva penitenciare rămase de pe vremea lui Stalin, unde condițiile sunt extrem de vitrege: la Perm, se poate ajunge iarna și la -14 grade.

Unul dintre membrii grupului Voina, soțul Nadyei, a postat pe Twitter că soția lui a fost trimisă în Mordovia, ”cel mai nasol iad al închisorilor,” în vreme ce BBC cataloghează cele două penitenciare drept ”cele mai aspre închisori pe care le-ar fi putut alege.” Inna Bazhibina a petrecut doi ani în centrul de detenție de la Mordovia, aceasta declarând pentru Radio Europa Liberă că celulele găzduiesc în jur de 40 de prizoniere fiecare, apa caldă lipsește cu desăvârșire, iar mlaștinile din jur atrag țânțari purtători de boli. De asemenea, ierarhia informală a închisorii cere ca deținutele mai tinere să fie umilite și supuse unor acte de ostilitate, uneori chiar violate de celelalte prizoniere sau de către gărzi.

Cele două tinere din grupul Pussy Riot vor rămâne în închisoare până în martie 2014. Yekaterina Samutsevich, cea de-a treia membră a grupului, a fost eliberată recent, după ce judecătorul a stabilit că ea nu a luat parte la protestul grupului punk derulat împotriva lui Putin la catedrală și care le-a adus acuzațiile de huliganism.

Sursa: Business Insdier

Foto: Reuters

 

Puteți citi și:

Una din membrele Pussy Riot a scăpat de închisoare

Două membre Pussy Riot au fugit din Rusia

Reacţii internaţionale după condamnarea la închisoare a membrelor trupei Pussy Riot

Rusoaicele de la Pussy Riot, declarate vinovate de huliganism

Agentele Satanei și mila creștină


Un comentariu

  1. Pingback: Vladimir Putin:The Rise of Mother Russia - Page 15

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger