Rusoaicele de la Pussy Riot, declarate vinovate de huliganism

4

Judecătoarea din cazul celor trei membre ale grupului de punk-rock activist Pussy Riot a dat verdictul final: tinerele sunt vinovate de huliganism, ceea ce le-ar putea aduce șapte ani de închisoare, în ciuda protestelor internaționale realizate pentru susținerea acuzatelor. Cele trei au interpretat la începutul anului o rugăciune punk în altarul unei biserici, pentru a critica susținerea pe care Biserica Rusă o acordă lui Putin.

 

Deși tinerele – niciuna neavând mai mult de treizeci de ani – și-au cerut scuze, judecătoarea a decis că aceste scuze ”nu au fost sincere”, declarându-le vinovate de huliganism, atâta vreme cât fapta lor a avut numeroși martori, anunță CNN. Tinerele sunt acuzate că i-au ofensat pe credincioși, dar și că au încălcat regulile de conduită față de instituția bisericii și că au instigat la ură religioasă – sentința finală urmează să fie dată în scurt timp.

 

 

Opinia internațională s-a solidarizat în jurul Pussy Riot, câteva cazuri deja celebre fiind cel al primarului capitalei islandeze, care s-a costumat în rochie și cagulă, cerând eliberarea rusoaicelor, precum și cel al Madonnei, care a purtat masca specific punkistelor la un concert susținut săptămâna trecută la Moscova. În fața ambasadelor Rusiei din mai multe țări, inclusiv la Londra și la Washington, au fost organizate proteste, iar decizia de azi a judecătoarei a fost întâmpinată cu acțiuni critice. O activistă din Ucraina și-a dat sutienul jos și, înarmată cu o drujbă, a doborât la pământ o cruce mare de lemn, iar în capitala australiană se va organiza un mare concert de susținere.

Sursa: CNN

 

Puteți citi și:

Agentele Satanei și mila creștină

 

 

 

 


Advertisment ad adsense adlogger