Rușii și newyorkezii defilează împreună într-un gay pride virtual

0

Americanii sărbătoresc decizia Curții Supreme de a respinge o lege care refuza beneficii federale cuplurilor de acelaşi sex, netezind astfel drumul înspre legalizarea căsătoriilor gay în SUA. În alte părți ale lumii, însă, lupta pentru drepturi egale continuă. În cinstea lunii Gay Pride și în semn de răspuns la interdicția paradelor LGBT în Rusia, organizația NYCPride și agenția M&C Saatchi din New York au creat o paradă virtuală pentru rușii care încă sunt discriminați din cauza orientării lor sexuale.

 

Printscreen Virtualpride.org

 

VirtualPride.org va găzdui un marș comun al newyorkezilor și rușilor. Parada din New York, care va avea loc duminică, 30 iunie, va fi cartată virtual, în timp real, pe o hartă Google Maps Street View a Moscovei, scrie FastcoexistM&C Saatchi, care a realizat campania, va fi prezentă la marșul din New York alături de asociația LGBT de limbă rusă RUSA-LGBT.

Parada virtuală din Moscova va avea exact aceeași lungime ca cea din SUA, adică 3,5 kilometri. Utilizatorii de internet pot să-și caute un loc bun în marșul virtual și să-și declare prin tweet-uri sprijinul pentru drepturi egale folosind hashtag-ul #virtualpride. Tweetul va apărea sub formă de bulă pe marginile traseului pe care se va desfășura Gay Pride-ul. Obiectivul este aglomerarea traseului respectiv cu cât mai multe tweet-uri de susținere, astfel încât comunitatea LGBT din Rusia să știe că se bucură de sprijin din toată lumea.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger