Ruşii dau 1.000 de dolari pentru un bilet la petrecerea sfârşitului lumii

0

Un vechi buncăr rusesc, situat în inima Moscovei, aproape de Kremlin, este noua atracţie turistică a momentului: aici se organizează petrecerea de sfârşitul lumii unde doar intrarea costă 1.000 de dolari de persoană. Petrecerea va ţine 24 de ore şi începe în această seară, mai exact, la miezul nopţii.

 

 

Buncărul numărul 42 datează din perioada războiului rece (a fost construit în 1956) şi se află la 56 de metri sub pământ; 300 de oameni pot încăpea liniştiţi în el, aşa că bătaia pe bilete a fost destul de mare. „Mulţi oameni se simt mai calmi dacă pot petrece o zi atât de critică într-un maxim de confort şi siguranţă”, a declarat Alexei Pavlovsky, ghid al buncărului, care susţine că lumea şi-a manifestat un mare interes pentru a-şi cumpăra un loc sub pământ pentru data de 21 decembrie. Buncărul este transformat în muzeu încă din anul 2006, dar ideea de a avea o petrecere aici le-a venit administratorilor instituţiei chiar de la vizitatori, care au sugerat un astfel de eveniment pentru marcarea sfârşitului unei ere din calendarul mayaş (interpretată de unii drept sfârşitul lumii).

„Nu putem noi controla sfârşitul lumii, dar suntem pregătiţi pentru orice. Avem camere pentru copii, cu desene animate, filme, pentru cei mai mari, grupuri de discuţii dedicate sfârşitului lumii şi tururi ale muzeului. De asemenea, vom avea transmisii live din buncăre situate în alte ţări”, a explicat ghidul rus. Înainte de a intra în buncăr, petrecăreţii vor sta într-un lift care îi va coborî 18 etaje sub pământ, iar peste capetele lor va răsuna o voce metalică, aducând un avertisment din perioada războiului rece: „Atenţie! Atenţie! Inamicul a declanşat un atac nuclear!”. Vizitatorii buncărului-muzeu sunt încântaţi de nivelul de confort propus de construcţie nu doar pentru o zi, ci pentru a supravieţui unui război întreg. Şi alte locuri din lume se vând scump pentru ziua de mâine: un hotel din Serbia, situat pe muntele Rtanj, susţine că acolo este cel mai bun loc pentru a supravieţui apocalipsei.

 

 

Sursa şi foto: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger