Rusia vrea să oblige McDonald's să afișeze pe ambalaj lista completă a ingredientelor

0

Mai multe grupuri de activiști pentru drepturile consumatorului au deschis un proces împotriva lanțului de fast food-uri din Rusia. Miza este obligarea companiei să afișeze pe ambalajele produselor sale lista completă de ingrediente folosite la preparare, nu doar conținutul caloric, valoarea proteică, grăsimile și carbohidrații.

Reprezentanții Societății pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor susțin că ascunderea conținutului produselor este o violare a statutului pe care o au toți comercianții de produse preparate, precum și o inducere în eroare a consumatorilor.

De pildă, potrivit experților, gama de milkshake-uri ce se găsește în aceste fast food-uri nu poate fi încadrată, potrivit legislației ruse, la categoria de produse lactate. Aceștia au descoperit că băutura conține grăsimi vegetale, astfel încât ”poate fi numită, cel mult, băutură care poate conține lapte,” potrivit celor de la Institutul Laboratorului de Nutriție de la Moscova.

Potrivit legislației ruse, McDonald’s funcționează ca unitate de retail, nu ca restaurant, ceea ce ar însemna că este obligat să ofere toate informațiile corecte privind compoziția produselor sale, inclusiv lista completă a ingredientelor, a aditivilor alimentari, condițiile de păstrare, data și locul fabricației ș.a.m.d.

 

Sursa: English.pravda.ru


 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger