Rusia va fi lider mondial în exportul de alimente nemodificate genetic, promite preşedintele Putin

0

Producţie de hrană ecologică şi curată, hrană care să devină şi produs de export – aceasta este promisiunea preşedintelui rus Vladimir Putin, un adversar declarat al bioingineriei şi al organismelor modificate genetic.

Putin a subliniat, săptămâna trecută, într-un discurs în faţa parlamentului rus, că are în plan să facă din Rusia principalul exportator de alimente nemodificate genetic din lume. Preşedintele rus a criticat aspru producţia de hrană din SUA (şi, în general, din Occident), spunând că producătorii occidentali nu mai oferă calitate, nu mai oferă hrană ecologică, sănătoasă şi curată. “Noi nu doar că suntem capabili să ne hrănim pe noi înşine, având în vedere resursele de teren şi apă de care dispunem, dar avem capacitatea de a deveni principalul furnizor de hrană sănătoasă, curată, de bună calitate, pentru întreaga lume, mai ales că există o cerere în creştere pe piaţa globală pentru astfel de hrană”, a spus preşedintele Rusiei.

Potrivit unei analize a agenţiei de presă Reuters, preşedintele Putin va folosi, cel mai probabil, afinitatea naţiei sale pentru agricultură durabilă şi organică drept “piesă de rezistenţă” în strategia sa economică pentru Rusia. “Cu zece ani în urmă, importam aproape jumătate din hrana folosită în Rusia, eram dependenţi de importurile acestea. Acum Rusia se numără printre exportatori. Anul trecut, exporturile ruseşti de produse agricole au fost în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari”, a mai punctat Putin. Declaraţia lui vine la trei luni după ce Rusia a decis să interzică producţia de alimente şi ingrediente alimentare modificate genetic.

Sursa: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger