Rusia sprijină decizia Canadei de a se retrage din Protocolul de la Kyoto

0

Rusia sprijină decizia Canadei de a se retrage din Protocolul Kyoto de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, a anunțat ministrul rus de Externe. Acesta a spus că nici Rusia nu își va lua noi angajamente.

Tratatul nu acoperă toți poluatorii majori, astfel că nu se poate rezolva criza climatică, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului. Canada a fost prima țară care s-a retras din înțelegerea adoptată în 1997 în Japonia privind obligațiile țărilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

“Acesta este un alt exemplu că protocolul din 1997 și-a pierdut eficiența în contextul social și economic din secolul al XXI-lea”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că documentul nu asigură participarea tuturor poluatorilor cheie.

Protocolul de la Kyoto cere unor țări industrializate să-și reducă emisiile, dar nu acoperă cei mai mari poluatori mondiali, China și Statele Unite. Canada, Japonia și Rusia au anunțat de anul trecut că nu acceptă noi angajamente.

Rusia este prima țară care salută retragerea Canadei din protocol, chiar Japonia susținând că retragerea este “dezamăgitoare”.

Ministrul canadian al Mediului a explicat decizia Canadei prin faptul că ar economisi 14 miliarde de dolari, pe care ar trebui să-i cheltuiască pentru a cumpăra certificate de carbon pentru compensarea emisiilor generate și pentru a îndeplini, astfel, angajamentele din cadrul Protocolului de la Kyoto.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger