Rusia reanalizează verdictele în cazul fetelor membre ale trupei Pussy Riot

0

Curtea Supremă a Rusiei a criticat verdictele de vinovăţie date în cazul celor două tinere, membre ale trupei activiste punk-rock Pussy Riot, care se află în prezent în închisoare şi a cerut o reanalizare a sentinţelor, informează BBC.

 

 

Anunţul Curţii Supreme vine cu doar trei luni înainte ca Maria Alyokhina şi Nadezhda Tolokonnikova (cele două tinere încarcerate de anul trecut) să fie eliberate din închisoare. Motivul pentru care Curtea Supremă a Rusiei a cerut reanalizarea verdictului iniţial în cazul tinerelor este că acest verdict nu a cuprins dovezi care să demonstreze că gestul fetelor ar fi fost motivat de ură împotriva unui anumit grup social, aşa cum au explicat magistraţii care le-au condamnat. Cele două membre Pussy Riot îşi ispăşesc sentinţele în închisori aflate departe de Moscova. Tinerele au fost găsite vinovate de huliganism motivat de ură religioasă, ca urmare a intrepretării unui cântec de protest anti-Kremlin, în altarul Catedralei Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova – mai exact, o rugăciune-punk, Fecioară Marie, scapă-ne de Putin.

Acţiunea lor a fost un protest împotriva susţinerii primite de Vladimir Putin de la Patriarhul Kiril, iar, în sens mai larg, protestul era unul împotriva apropierii prea mari dintre Biserică şi Stat. Protestul a avut loc în luna februarie a anului trecut, dar verdictul final a fost dat în august. A treia membră Pussy Riot arestată tot atunci, Yekaterina Samutsevich, a primit şi ea aceeaşi sentinţă de condamnare la închisoare (pentru doi ani), dar a fost eliberată în luna octombrie a anului trecut. Luni, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a înaintat parlamentului rus o propunere legislativă privind o serie de graţieri, care ar putea duce la eliberarea fetelor Pussy Riot, precum şi a celor 30 de activişti Greenpeace reţinuţi şi ei, în prezent, în Rusia, mai notează BBC.

 

Sursa şi foto: BBC

 

Detalii despre povestea fetelor Pussy Riot o puteţi găsi în articolele următoare:

Agentele Satanei şi mila creştină

Rusoaicele de la Pussy Riot, declarate vinovate de huliganism

Reacţii internaţionale după condamnarea la închisoare a membrelor trupei Pussy Riot

Rusoaicele de la Pussy Riot, trimise în „iadul închisorilor”

Una din membrele Pussy Riot a scăpat de închisoare

Punk, profit şi bătălia pe brandul Pussy Riot

Videoclipuri ale trupei Pussy Riot, interzise online


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger